4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Katilin cezası müebbete çevrildi

Konya'da, genç bir kadını fuhuş yapmaya ikna edemediği için 5. kattan atarak ölümüne neden olan katilin 25 yıl aldığı hapis cezası, Yargıtay'ın olayın nitelikli adam öldürme olduğuna karar vermesi üzerine cezası müebbet hapse çevrildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasına tutuklu sanık Yücel Ü. ve Avukatı Mehmet Kart katıldı. Duruşmada mahkeme heyeti daha önce sanık Yücel Ü'ye adam öldürme suçundan 25 yıl hapis cezası verdiklerini, Yargıtay'ın bu suçun nitelikli adam öldürme olmasından dolayı daha fazla ceza verilmesi gerekçesiyle kararı bozduğu söyledi.

Sanık Avukatı Mehmet Kart ise müvekkilinin cinayeti işlemediğini samimi şekilde söylediğini belirterek, "Müvekkilimin 25 yıl ceza alması bile doğru değildir. Cezanın arttırılması için Yargıtay'ın kararı bozmasının uygun olmadığını düşünüyorum. Bence Yargıtay adil yargılama ilkesini ihlal etmiştir. Biz gerekirse İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağız" dedi.

Sanık Yücel Ü. de kendisinin kesinlikle cinayeti işlemediğini belirterek, tahliyesini talep etti. Savcının mütalaasının ardından mahkeme heyeti kararı açıkladı. Daha önce sanığa adam öldürme suçundan 25 yıl verdiklerini, Yargıtay'ın kararı bozmasına uyuduklarını ve nitelikli adam öldürme suçundan ilk önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, bu cezayı iyi halden dolayı müebbet hapse çevirdiklerini belirterek, fuhuşa teşvik suçundan da 1 yıl 8 ay ceza verdiklerini açıkladı. Duruşma sonrası Avukat Mehmet Kart, kararın kendilerince yanlış olduğunu bu nedenle haklarını İnsan Hakları Mahkemesi'nde arayacaklarını söyledi.

FUHUŞ YAPMADI DİYE ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Olay, 2005 yılının Ağustos ayında merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Uydu Kent Siteleri A Blok 5. katta meydana gelmişti. Yücel Ü.'nün (41), Meral B. (19), Şerife T. (20) ve Duruye Yoluçevik'i (20) para karşılığında erkeklere pazarladığı, Duruye Yoluçevik'in erkeklerle ilişkiye girmemesi üzerine evin yatak odasının penceresinden
aşağı atarak ölümüne neden olduğu iddia edilmişti.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 13:26:03
Güncelleme :26 Eylül 2007 Çarşamba 13:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?