7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Katilin soğukkanlılığı şok etti

Konya'da halasının oğlunu ve onun arkadaşını "Eğlenceye götürüyorum" diyerek boş bir araziye götüren ve silahla vurarak öldüren katil zanlısı, cinayeti soğukkanlılıkla anlattı. Ölen gençlerin yakınları, katile büyük tepki gösterdi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasına tutuklu sanıklar Oğuzhan A., İsmail A., taraf avukatları ve öldürülen gençlerin yakınları katıldı. Duruşmada mahkeme heyetinin "Cinayeti sen mi işledin?" sorusuna sanık Oğuzhan A., "Her şey ortada tabii ki ben işledim" yanıtını verdi.

Mahkemede öldürülen Murat Aydın'ın annesi Esra Aydın ise, "Oğlum kaybolduktan sonra yeğenim Oğuzhan eve geldi. 'Haber var mı oğlumdan dedim', 'Yok' dedi. Ertesi gün yine geldi, beraber yemek yedik. Oğuzhan'a tekrar sordum bir şey biliyorsan söyle diye, ekmeği gösterip, 'Nimet üzerine yemin ediyorum bilgim yok' demişti. Bugün katil olarak karşımda, kahretti beni, böyle evlada lanet olsun" diyerek gözyaşı döktü.

"İLK ÖNCE PLAN YAPTIK"

Mahkemeye işlediği iki cinayetle ilgili hazırladığı 5 sayfalık savunmayı veren sanık Oğuzhan A., "Her şey ortada, avukat istemiyorum. Ben cinayeti işledim, yakalandıktan sonra da hemen intihar etmeyi düşünüyordum, etme fırsatı bulamadım. Murat ile benim aramda alacak-verecek meselesinden kaynaklanan sorun vardı. Benim Murat'a 4 bin YTL borcum vardı. Ben cezaevine düştüm, babam hastaydı ve paraya da ihtiyacı vardı. Borcumu halamın oğlu Murat 6 bin YTL olarak babamdan tahsil etmiş. Buna çok kızdım. Cezaevinden 35 gün sonra çıktım ve Murat'a bu durumu sordum, tartıştık, kavga ettik. Aradan biraz zaman geçti, Murat'la görüşmeye başladım. Bu sırada ise plan yaptım. Hayıroğlu köyüne giderek arkadaşlarım İsmail ve Fatih'e durumu anlattım. Onlarla birlikte karar verdik. Getirip iyice dövecektik, ters bir durum olursa da öldürecektik. Öldürdüğümüz zaman ne yaparız diye de 4 ayrı mekanda kuyuya baktık. Bunlar çok derin değildi, sonradan başka bir kuyu bulduk, ip attık 5 metre derinliğindeydi. Sonuç ölümle
biterse buraya gömecektik" dedi.

"ÖNCE MUSTAFA'YI, SONRA MURAT'I VURDUM"

Duruşmada olay gününü de anlatan sanık Oğuzhan A., "Ben Murat'la görüştüm, bizi eğlencede kızlar bekliyor gidelim dedim ve yalnız gelmesini istedim. Geçerken beni aradı ve yol üzerinden aldı. Murat, Mustafa'yla gelmişti. Artık yola çıktık. Yolda Hayıroğlu köyüne yakın bir yerde boş araziye doğru yönelttim onları. Bu sırada arazide İsmail ile Fatih göründü. Mustafa, 'Bizi kadına diye kahpeliğe mi getirdin, tuzak mı kurdun?' diyerek bana tokat atınca hemen silahımı çekerek ilk önce Mustafa'yı kafasından vurdum. Aracı kullanan Murat, o anda çamur içindeki elma bahçesine girdi, o sırada ona da iki el ateş ederek öldürdüm. Birinin cesedini araya, diğerininkini ise arkaya koydum. İsmail ile Fatih'ten aracı kurtarmak için yardım istedim ama araç bulamadık. Ben de başka arkadaşlarımı çağırdım aracı kurtardık. Daha sonra İsmail ile birlikte daha önce belirlediğimiz kuyuya cesetleri atarak, üzerlerini toprakla örttük. Benim amacım Mustafa'yı öldürmek değildi, ama o gün o da geldi ve olay yaşandı. Her şeyi anlatıyorum ki, başka günah almayım. Çünkü iki kişiyi öldürdüm ve çok büyük günah işledim biliyorum, pişmanım ama gidenler geri gelmiyor" şeklinde konuştu.

İSMAİL SUÇLAMALARI REDDETTİ

Cinayet anında orada olduğu iddia edilen sanıklardan İsmail A. ise, Oğuzhan A.'nın üzerine attığı suçlamaları reddetti. İsmail A., "Olay günü Oğuzhan beni aradı, ben de onun arkadaşlarını petrol istasyonundan aracının battığı yere götürdüm. Araç kurtarıldıktan sonra ise beraber kuyunun bulunduğu Hüyük dediğimiz yere gittik. Burada Oğuzhan araçtan ceset çıkarmaya başladı, görünce dondum kaldım. Benden cesetleri taşımada yardım etmemi istedi, ben ise elimi değmedim. Çok korkmuştum. İlk önce olayı polise anlatan ben olduğum için şimdi Oğuzhan benim de cinayetin içinde olduğumu söylüyor. Bunların hepsi yalan, ben ne olayı gördüm ne de yardım ettim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkları ve tanıkları dinledikten sonra eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken, iki sanığın da tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma sonrasında öldürülen gençlerin yakınları, zanlı Oğuzhan A.'ya saldırmak isteyerek, soğukkanlılığına tepki gösterdi.

21 Nisan 2008 tarihinde internet kafe işleten Murat Aydın (32) ile reklam işleriyle uğraşan Mustafa Şanlı (35) ortadan kaybolmuştu. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu Mustafa Şanlı ile Murat Aydın'ı, Murat'ın halasının oğlu olan Oğuzhan A.'nın (28) öldürdüğü ve arkadaşlarıyla birlikte Hayıroğlu beldesinin Hüyük mevkiindeki kuyuya gömdüğü ortaya çıkmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 12:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?