6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Katiller genç dedektiflerden kaçamadı

Konya'nın Akşehir ilçesinde yaşlı bir kadını bıçakla yaralayıp boğup öldüren zanlıları, genç polislerden oluşan özel ekip 1,5 yıl boyunca takip ederek yakaladı.

22 Ekim 2007'de Akşehir ilçesi Altunkalem Mahallesi Şehit Turgut Makascı Sokak Şengüller Apartmanı'nın 4. katında yalnız yaşayan emekli Kamuran Yalçın (82) 4 yerinden bıçaklanarak ve boğulduktan sonra öldürülüp 11 adet bileziği gasp edilmişti.

Cinayetin ardından araştırma başlatan Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri hiçbir delil bulamaması nedeniyle çevrede araştırma yapmaya başladı. Dedektifler ilçede yaptıkları araştırmada yaşlı kadının sadece tanıdıkları insanlara kapıyı açtığı, tanımadıklarına ise cevap vermediğini öğrendi.

EVE GİRENLER TAKİBE ALINDI

Dedektifler cinayeti işleyen kişi veya kişilere ulaşamaması nedeniyle bu kez eve giren çıkan herkesi araştırmaya başladı. Yapılan araştırmalar sonucunda, eve en çok gelen kişilerden birinin oğlu gibi sevdiği Engin E. (26) olduğunu tespit eden polis, takip kararı aldı.

Genç dedektiflerden oluşturulan özel bir ekip normal bir şekilde ilçede yaşamaya başlayarak ilk önce Engin E.'nin çevresiyle arkadaşlık kurdu. Engin E.'yi sürekli takip eden polisler kardeşi Ener E. (23) ve arkadaşı Mehmet Ö. (20) ile sık
bir araya geldiğini fark etti.

Bu sırada takibi sürdüren polisler, Engin E.'nin arkadaşı Hacı Mehmet A.'nın cinayet olayından kısa bir süre sonra Konya'da bir sarrafa bilezik sattığını öğrendi. Engin ve Ener E. kardeşler araçlarına pahalı bir müzik sistemi satın almasının ardından polis 1,5 yıl süren araştırma ve takibi tamamladı.

VAZO İÇİN CİNAYET İŞLEMİŞLER, ALTINLARI ÇALMIŞLAR

Özel ekiplerin çalışması sonrası cinayeti işledikleri belirlenen Engin E., kardeşi Ener E. (23) ve altınların satılmasında aracı olan arkadaşları Hacı Mehmet A. 15 ekibin eş zamanlı yaptığı operasyonla gözaltına alındı. Cinayet zanlısı Mehmet Ö.'nün ise asker olduğu için askeri yetkililer tarafından teslim edileceği öğrenildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli de suçlarını itiraf etti.

Engin E., yaşlı kadını kardeşi Ener E.'nin öldürdüğünü belirtirken, Ener E.'de Mehmet Ö.'nün cinayeti işlediğini kendilerinin yanında olduğunu söylediği öğrenildi. Yapılan sorgulamada şüphelilerden Engin E.'nin "Yaşlı kadının evinin bulunduğu yerde babam inşaat yapacaktı. Bizde o nedenle evini taşıdık. Bu sırada kadın, 'Vazoya dikkat edin tarihi eser 200 yıllık' dedi. Vazoyu almak istiyorduk, olay meydana geldi" dediği öğrenildi. Polis yaptığı çalışmada olayın nasıl meydana geldiğini tek tek belirledi. İddiaya göre, yaşlı kadının evini taşıdıktan sonra sürekli ziyarete gelen Engin E., alışverişlerinde de yardımcı olmaya başladı.

Yaşlı kadın oğlu gibi sevmeye başladığı ve güvendiği Engin E.'yi her işinde yardımcı olması için çağırdı. Olay günü de yaşlı kadının evindeki buzdolabı bozulunca Engin E.'ye haber vererek, 'Tamirci getir' dediği öğrenildi. Engin E., kardeşi Ener E. ile birlikte arkadaşı Mehmet Ö.'yü tamirci diye eve getirdi. Eve girdiklerinde cinayeti işleyen 3 zanlı yaşlı kadının kolundaki 11 bileziği aldı ancak vazoyu bulamadı.

Cinayetten gözaltına alınan Engin ve Ener E. kardeşlerin babasının bir siyasi partinin ilçe başkanı olduğu ve müteahhitlik yaptığı öğrenildi. İki kardeş sorgularının tamamlanmasının ardından altınları satan Hacı Mehmet A. ile birlikte Adliyeye sevk edildi. Hacı Mehmet A.'nın 11 bileziği 2 bin 400 YTL'ye sattığı ve 400 YTL'sini kendisinin aldığı, kalan parayı iki kardeşe verdiği ileri sürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 15:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mine tuncay IP: 88.232.131.xxx Tarih : 19.12.2008 19:37:12

canım anneannemin katillerini bulan türk polisine ve onlara cezalrını verecek türk adaletine çoook teşekkür ediyorum canım benim artık huzurla yat seni cok seviyorum mine tuncay (torunu)