30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Katillere müebbet ceza!

Konya’da para karşılığı eğlence ayarladıkları hayat kadınının kazandığı 500 lirayı kendileriyle paylaşmadığı için öldüren iki zanlıya da mahkeme heyeti müebbet hapis cezası verdi.

14 Aralık 2007 tarihinde merkez Karatay ilçesi Aslım Çöplüğü yolunda bıçaklanarak öldürülmüş bir kadın cesedi bulunmuş, Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yüzü tanınmaz hale gelen cesede makyaj yaparak çektiği fotoğrafı photoshop ile düzelttikten sonra maktülün kimliğini belirlemişti.

Seda rumuzuyla hayat kadınlığı yaptığı belirlenen 38 yaşındaki Nazlı Karakuş’un son olarak Aksaray’ın Eskil ilçesinde, bir bağ evindeki eğlenceden sonra kendisine iş ayarlayan Yüksel Yalvaç ve Nuri Yaşar Mutlu bir araya geldiği belirlenmişti. Yakalanan şüphelilerden Yüksel Yalvaç, “Nazlı’yı Nuri öldürdü, aşağı attı” demiş, Nuri Yaşar Mutlu da “Nazlı’yı Yüksel öldürdü, attı” demişti. Cinayetin nedeninin ise eğlence dönüşünde Nazlı’nın kazandığı 500 liranın paylaşılamamasından kaynaklandığı ortaya çıkmıştı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması devam eden cinayet davasında geçtiğimiz yılın Haziran ayında her iki zanlıya da müebbet hapis cezası verilmişti. Yargıtay 1. dairesi tarafından bazı tanıkların dinlenmesi için karar bozuldu. Bozma davasının ardından duruşma dün yeniden yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Yüksel Yalvaç ve Nuri Yaşar Mutlu ile sanık avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, tanıkları tekrar dinledi. Olayla ilgili görgüye dayalı bilgileri olmadığı belirlenince mahkeme heyeti tekrar karar vereceklerini açıkladı. Sanıkların birbirini suçladığı davada Cumhuriyet savcısı sanıkların kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Son sözleri sorulan sanıklar, cinayeti birbirlerinin üzerine attı.

Mahkeme heyeti de her iki sanık hakkında kasten adam öldürmekten Türk Ceza Kanunun 82/1 maddesi gereğince müebbet hapis cezası verdiklerini açıkladı. Sanıklara daha önce de Nazlı Karakuş’u fuhuşa teşvik etmek suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Mart 2013 Cuma 18:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?