6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kavak ağacında nikah

KAVAK AĞACINDA NİKAH

Konya'nın Hüyük ilçesi Mutlu beldesinde bir çiftin nikahı kavak ağacı üzerinde düzenlenen merasimle kıyıldı.

Mutlu beldesinin sembolü haline gelen Balıklıpınar Mesire Alanı'nda belediyenin yaptığı yeni düzenlemeler sonucu 150 yıllık bir kavak ağacı nikah salonu haline dönüştürüldü. Kavak ağacının üzerine bir kamelya yerleştirilirken, bölgedeki nikahların artık burada kıyılması kararlaştırıldı. Kavak ağacı üzerinde ilk olarak Hüyük ilçesinde ikamet eden Tayfun Kızılırmak ve Fatma Baş çiftinin nikahı kıyıldı. Konukların alkışları arasında kavak ağacının üzerine çıkan genç çift, yerden yüksek olan kamelya üzerinde

nikah masasına oturdu. Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş de göreve geldikten sonra ilk nikahını kavak ağacı üzerinde kıydı. Aile cüzdanını Belediye Başkanı Nusret Akgümüş geline teslim etti. Nikahın şahitleri arasında ise Mutlu Belediye Başkanı Mustafa Kemal Ateş de yer aldı.

Kavak ağacında nikah kıymasının kendisi için de sürpriz olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Akgümüş, ilk kez bir çiftin kavak ağacı üzerinde nikah kıydırmasının unutulamayacak bir anı olduğunu söyledi. Genç çifte ömür boyu mutluluk dileyen Akgümüş, "Belediye başkanlığım dönemimde ilk kez nikah kıyıyorum. Burada da ilk kıyılan nikah oldu. Üç tane ilki bir arada yaşıyoruz" dedi.

Mutlu Belediye Başkanı Mustafa Kemal Ateş ise, yaptıkları düzenlemelerle Balıklıpınar Mesile Alanı'nda bulunan 150 yıllık kavak ağacının üzerine nikahların burada kıyılması için bir kamelya yerleştirdiklerini belirterek, "Bundan sonra kır düğün salonu haline getirdiğimiz burada nikahlar kıyılmaya başlayacak. İlk nikahı bugün kıydık. Çiftlerimiz burada hayatlarında unutamayacakları, ilk defa yaşayabilecekleri şekilde nikah kıyıp dünyaevine girecek. Çevresi ise tamamen söğüt, çam ve kavak ağaçlarıyla

kaplı. İçerisinde balıklı pınarlarımız, dışında göletimiz var. Aynı zamanda Beyşehir Gölü manzaralı" diye konuştu.

Kavak ağacında dünyaevine giren ve önümüzdeki günlerde ise düğün yapmaya hazırlanan genç çiftlerden Tayfun Kızılırmak, "İlginç olması için belediye başkanımızdan nikahımızı burada kıymasını istedik. Anısı kalıcı olsun diye düşündük" dedi.

Fatma Kızılırmak ise, "Güzel bir yer. Nikah için yapılmış diye duyduk. Sonra ilk nikah bizim olsun istedik. İlginç, kalıcı olsun istedik. Çok mutluyum, heyecanlıyım" diye konuştu.

Nikahtan sonra konuklara lokum ikram edildi.

KAVAK AĞACINDA NİKAH
KAVAK AĞACINDA NİKAH
KAVAK AĞACINDA NİKAH
KAVAK AĞACINDA NİKAH
KAVAK AĞACINDA NİKAH
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 11:52:04
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 12:10:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?