7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kavga edince yakalandılar

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ beldesinde göl kenarında sazlıklar arasında Hint keneviri yetiştirdiği iddia edilen 3 kişi, şahısların kendi aralarında anlaşmazlığa düşüp silahlı kavga çıkarmaları üzerine yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, Adaköy beldesinde ikamet eden Y.G.'nin elinden vurularak Beyşehir Devlet Hastanesi'ne yaralı olarak başvurması üzerine Yeşildağ beldesinde jandarma tarafından esrar operasyonu başlatıldı. İddiaya göre, Yeşildağ beldesinde ikamet eden A.R.K. ile Adaköy beldesinde yaşayan Y.G. ve H.G. kardeşler arasında esrar maddesi yüzünden anlaşmazlık çıktı. Yetiştirdikleri alandan kenevirlerinin çalındığını iddia eden ve çobanlık yapan A.R.K'nin evine giderek 4 bin YTL para istediği ileri sürülen iki kardeşin üzerine silahla ateş edildi. Kuru sıkıdan bozma bir tabancadan çıkan kurşunlara hedef olan Y.G. elinden yaralanarak hastanelik oldu. Y.G. kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Konya Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Ardından olaya jandarma el koydu. Soruşturmayı derinleştirerek verilen ifade doğrultusunda Yeşildağ beldesi Çay Mahallesi'nde oturan A.R.K'nin evine baskın düzenleyen jandarma, yaptığı aramada 4 kilo kurutulmuş esrar maddesi ele geçirdi.


Operasyonu daha da genişleten jandarma ekipleri Adaköy'den Beyşehir Gölü'ne akıntısı olan bir çay kenarındaki sazlıklar arasında 410 kök Hint keneviri ekildiğini belirledi. Ele geçirilen Hint kenevirleri ve esrar maddesi yakılarak imha edilirken, jandarma silaha el koydu ve 3 kişiyi gözaltına aldı.


Şüpheliler, yapılan sorgulamalarının ardından kullanmak için uyuşturucu madde satın alma, bulundurma, ateşli silahla kasten adam yaralama, yasadışı Hint keneviri yetiştirmek suçlamalarıyla sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

17.08.2008 17:45:

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 18:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?