4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kayınbirader katili cinayeti anlattı

Konya'da 2 ay önce kayınbiraderini öldüren İsmail G. mahkemede suçunu soğukkanlılıkla anlatırken, zanlıdan eşi ve kızı da şikayetçi oldu.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen kayınbirader cinayeti davasının ilk duruşmasına tutuklu sanık İsmail G. ile maktül yakınları katıldı. Mahkemede savunmasını yapan katil zanlısı İsmail G, "Olaydan 2 ay önce eşimle evde kavga ederken kayınbiraderim sesimizi duymuş bize geldi. Bana bir çok kez hakaret ederek, polise haber verdi. Benden şikayetçi olup karakola götürülmeme neden oldu. Son zamanlarda sözlü ve fiili olarak tacizlerde bulunmaya başladı. Bundan dolayı 2 ay eve gidemedim. Olay günü işten eve gelmiştim. Ben kapıyı açmaya çalışırken, kayınbiraderim bana küfretti. Ben de dayanamadım babamın evine giderek tüfeği aldım. Gelip kayınbiraderimi vurdum" dedi.

Zanlı İsmail G'nin karısı Fatmaana G. ise kocasının anlattıklarının yalan oluduğunu öne sürerek, "Kızım ile beni sürekli dövüyordu. Hatta baltayla bile üzerimize saldırdı. Dayak yemekten bıkmıştım, kocamın beni dövmemesi için de durumu kardeşime söyledim. Bu durumu söylediğim için kardeşimi öldürdü. Kardeşim olaydan 20 gün önce İstanbul'dan kız istemek için Konya'ya gelmişti" şeklinde ifade verdi. Katil zanlısının kızı Berna G. de, babasının kendilerini sürekli dövdüğünü söyledi. Mahkeheme heyeti diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, 19 Temmuz 2007 tarihinde merkez Karatay ilçesi Duruk Fakıh Mahallesi Şehit Namız Bey Caddesi üzerinde meydana gelmiş, İsmail G. kayınbiraderini minibüse binerken arkadan av tüfeğiyle vurarak öldürmüştü.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 15:49:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?