7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kayıp çocuktan haber alınamıyor

Konya'nın Akşehir ilçesinde arife günü evinden ayrılan 12 yaşındaki çocuktan hala haber alınamıyor.

Edinilen bilgiye göre, İstasyon mahallesi İstasyon caddesi Gülcü sokakta bulunan Bilim Apartmanı'nda oturan Uzun ailesinin en büyük çocuğu olan 6. sınıf öğrencisi Mutlu Can Uzun (12), 29 Eylül 2008 Pazartesi günü akşam saatlerinde evinden ayrıldı ve bir daha geri dönmedi.

Baba Zeki Uzun (36), Mutlu Can'ın kaybolduğu gün iftar yemeğinden sonra kahvehaneye çıktığını belirterek, "O da benim arkamdan sokağa oyun oynamaya diye çıkmış. 1-2 saat sonra kahvehaneden eve döndüğümde 'çocuk yok' dediler. Ben bunun üzerine her tarafı aradım. Karakola, otogara ve tren istasyonu gittim ama hiçbir yerde bulamadık. Kaybolduğu günün sabahı saat 04.00 sıralarında otogar yakınındaki bir kahvenin garsonu tarafından görülmüş, ancak o günden beri kendisinden hiçbir şekilde haber alamadık" diye konuştu.

Anne Ülkiye Uzun (37) ise, çocuğunun 3 yıldır epilepsi hastası olduğunu ifade ederek, "Her gün ilaç alması gerekiyor ve ilaçlarını almazsa sık sık baygınlık geçiriyor" dedi. Gözyaşlarına boğulan ve oğlunun hayatından endişe duyduğunu kaydeden anne, "Oğlum polis amcalarına git, 'ben epilepsi hastasıyım, ilaçlarımı yutmadım, beni aileme götürün' diye söyle. Onlar seni bize getirirler, perişan olduk yavrum. Bak kardeşlerin ve herkes yolunu bekliyor" diye feryat etti.

Tuncay (11) ve 6 aylık Berfin Uzun adında iki çocukları daha olan Uzun ailesi, çocuklarını gören yada yerini bilenlerden insaniyet namına en yakın polis yada jandarma karakoluna haber vermelerini, çocukları ile ilgili bilgi verebileceklerin de kendilerine 0545 288 15 57 yada 0534 952 53 35 numaralı telefonlardan ulaşabileceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 18:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?