6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kayıp kediyi bulana ödül!

KAYIP KEDİYİ BULANA 100 LİRA ÖDÜL

Konya'nın Beyşehir ilçesinde evden kaçan “Badem” adlı kedi kayıp ilanlarıyla her yerde aranıyor.

Bir veterinerden aldıkları ve yaklaşık 1,5 yıldır evde besledikleri kedilerinin 3-4 gün önce evin penceresinden atlayarak kaçtığını ve kaybolduğunu belirten Halil İbrahim Türkmen, “Kaybolan kedimiz, uzun tüyleri olan bir Ankara kedisiydi ve hamile olduğu için hayatından endişe ediyoruz. Bizim için çok değerliydi” dedi. Oturdukları Yeni Mahalle çevresinde kayıp kedilerini 3-4 gündür aradıklarını ama henüz bulamadıklarını belirten Türkmen, hazırlattıkları el ilanlarını özellikle kaybolduğu bölgelerdeki çeşitli noktalara astıklarını belirterek, “Hatta bölgemizde yayın yapan yerel televizyona da ilan verdik. Ama şu ana kadar akıbeti hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadık. Sağ olarak bulup getirenlere 100 liralık ödül vereceğiz. Bunu verdiğimiz ilanlarda da özellikle belirtiyoruz. Çünkü bu kedi ailemiz için, özellikle kendisini çok seven kızım için çok önemli ve değerli. O yüzden gözümüzde 100 liradan da kıymetli” şeklinde konuştu.

Kedilerinin kaybolmasının kendilerini çok üzdüğünü vurgulayan Türkmen, şunları kaydetti: “Artık o bizim bir aile bireyimiz gibi olmuştu. Eğer birisi bulup evine götürüp sahiplendi ise; bize getirsin biz ona doğacak yavrusunu verebiliriz. O da yavrusunu büyütebilir. Gebe olması ve doğum yapmak üzere olması nedeniyle endişelerimiz daha da artıyor. Sokaklarda zarar görmesi, bir köpeğin parçalamasından korkuyoruz. İnşallah böyle bir şey olmamıştır. Biz kendisini özel mamalarla besliyorduk. Şimdi ise eğer yaşıyorsa bulduğunu yiyordur. İnşallah ölmemiştir.”

Aşılarını rutin olarak yaptırdıkları kedilerinin bulunması halinde Yeni Mahalle 708 Sokak Bayrakçı Sitesi'ndeki ev adreslerine bilgi verilebileceğini de kaydeden Türkmen, telefonla haber verilmesi halinde kendilerinin de giderek teslim alabileceklerini belirterek, “Evimizde beslediğimiz bir de siyam kedisi var ama o yaşlı. Badem adlı kedimiz bizim için çok önemli ve dört gözle bulunmasını bekliyoruz” diye konuştu.

KAYIP KEDİYİ BULANA 100 LİRA ÖDÜL
KAYIP KEDİYİ BULANA 100 LİRA ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 16:15:02
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 21:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?