4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kayıp mehmetçiğin annesi üzüntülü

Hakkari'de 12 askerin şehit edilmesinin ardından kendilerinden haber alınamayan askerlerden Konyalı olan Fuat Başoda'nın ailesinin bekleyişi sürüyor.


12 askerin şehit edilip 16 askerin de yaralanmasının ardından 8 askerle bağlantı kesilmişti. Kayıp olan askerlerden Konya'nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Kandil beldesinde yaşayan Fuat Başoda'nın ailesine konuyla ilgili yetkililer tarafından bilgi verildi.

Bugün akşam saatlerinde İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri ile Belde Belediye Başkanı Hacı Koca aileye oğullarının kayıp olduğu haberini verdi. Haberi alan aile Türkçe ve Kürtçe feryatlar etti. 3 oğlu ve 1 kızının olduğunu söyleyen anne Zeynep Başoda, "En büyük oğlumu askere göndermiştim. Ben sadece oğlumun geri getirilmesini istiyorum. Tek isteğim oğluma kavuşmak. Lütfen oğlumu bana geri getirin" diyerek gözyaşlarına boğuldu.


Belde Belediye Başkanı Hacı Koca ise "Kandil kasabası olarak devletimize ve milletimize bağlı bir halkız. Şu anda kasaba olarak acı bir durum yaşamaktayız. Daha önce bir şehit vermiştik. Şu anda da kayıp olduğu söylenen askerimizi sağ salim istiyoruz" dedi. Haber alınamayan askerin teskeresine 7 ay kaldığı ve asker dönüşünde evleneceği öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 01:31:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?