7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kaza ucuz atlatıldı

TRAMVAY MOTOSİKLETLE ÇARPIŞTI: 2 YARALI

Konya'da kırmızı ışıkta geçtiği ileri sürülen motosikletle, tramvayın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Motosikletiyle tramvayın altında sürüklenerek yaralanan gençler hastaneye kaldırıldı.

Kaza, dün gece saat 21.30'da merkez Selçuklu ilçesi Aydınlıkevler kavşağında meydana geldi. Alaaddin-Kampüs seferini yapan Mehmet Ali K. idaresindeki 139 nolu tramvay, iddiaya göre ışık ihlalı yaparak Ataseven Caddesi'nden Yeni İstanbul Caddesi'ne geçmek isteyen Nazif G.'nin(15) kullandığı motosikletle çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle devrilen motosiklette bulunan sürücü ile arka koltukta oturan arkadaşı Ahmet T.(16) tramvayın altında sürüklendi. Vatmanın tramvayı durdurmasıyla daha fazla sürüklenmekten kurtulan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı yaralandı.

Yaralılara ilk müdahale itfaiye ve tramvayda bulunan yolcular tarafından yapıldı. Tramvayın altından çıkarılan Nazif G. ile arkadaşı Ahmet T. ambulansla Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle tramvay seferleri ve Ataseven Caddesi bir süre trafiğe kapandı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu cadde, motosikletin tramvayın altından çıkarılmasıyla tekrar açıldı. Tramvayda bulunan yolcular başka bir tramvaya nakledilirken, kazaya karışan tramvay da seferden çekildi.

Tramvay içinde bulunan yolculardan Mehmet Bostancı, kaza anını anlattı. Bostancı, "İlk ışıklarda motosikletli şahıs, ışıklara uymadı. Tramvayın altına attı kendini. Tramvay şoförü de acil frene bastı. Bu arada tramvayın içinde bulunan bir kadın yolcu da rahatsızlandı. Daha sonra tramvaydan çıktık, hemen 112 ve 155'i aradık" dedi.

Yaralı gençlerin kazadan sonra çığlık içinde olduklarını da ifade eden Bostancı, "Bir tanesinin durumu iyiydi. Diğerini de tramvayı itekleyerek kurtardık" diye konuştu.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TRAMVAY MOTOSİKLETLE ÇARPIŞTI: 2 YARALI
TRAMVAY MOTOSİKLETLE ÇARPIŞTI: 2 YARALI
TRAMVAY MOTOSİKLETLE ÇARPIŞTI: 2 YARALI
TRAMVAY MOTOSİKLETLE ÇARPIŞTI: 2 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 10:45:04
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 12:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?