7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kazakistan Büyükelçisi Konya'da

KAZAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ AMREYEV KONYA'DA

Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Baghdad Amreyev, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı ziyaret etti.

Kazakistan Fahri Konsolosu olan Pankobirlik Genel Başkanı ve Anadolu Birlik Holding Başkanı Recep Konuk'la birlikte Vali Doğan'ı ziyaret eden Büyükelçi Amreyev, Başkan Konuk'un fahri konsolos ilanıyla iki ülke ilişkilerinde önemli bir adım attıklarını belirterek, "Bizim için önemli olan bu konuda ileride büyük bir tören düzenleyeceğiz. Recep Konuk'un iki ülke ilişkilerinde motor görevi göreceğine inanıyorum. Çok önemli fikirleri var. Bunları faaliyete geçirdiğimiz taktirde iki ülke arasındaki ilişkilerin çok daha ileri bir seviyeye geleceğine inanıyorum. Konya, ülkemiz için önemli bir şehir. Sayın Cumhurbaşkanımız da bir dahaki Türkiye ziyaretini Konya'dan başlatacağını ifade etti" dedi.

Vali Aydın Nezih Doğan ise, Başkan Konuk'un fahri konsolos olmasının iki ülke ilişkilerine ivme kazandıracağına inandığını ifade ederek, "Her iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesinde bir engel yok. Ortak bir kültüre ve tarihe sahibiz. Ortak hedeflerimiz var. İki ülkenin daha gelişmiş ortaklıklara ihtiyacımız var. Küreselleşmenin olumsuz etkilerini böyle ulus üstü birlikteliklerle olumlu hale getirmeye ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ziyaretleri anısına Vali Doğan tarafından Büyükelçi Amreyev'e üzerinde Mevlana Müzesi'nin resmi bulunan camdan tablo hediye etti.

KAZAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ AMREYEV KONYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 12:53:03
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 14:02:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?