6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kemik erimesine karşı süt için

KEMİK ERİMESİNE KARŞI SÜT İÇİN

Sağlık Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi, Osteoporozdan Korunma ve Osteoporozlular Dayanışma Derneği, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Derneği tarafından düzenlenen "Osteoporoz'dan Korunmak, Sağlık İçin, Süt İçin" kampanyası çerçevesinde Konya'da bir toplantı düzenlendi.

Hekimevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Bahattin Akyürek, diğer gıdalar kadar süt ve süt ürünlerinin tüketiminin de sağlıklı bir yaşam için gerekli olduğunu belirterek, "Ancak Türkiye'de kişi başına düşen süt tüketim miktarı istenilenin çok altında. Avrupa'da kişi başına yılda 100 litre süt tüketilirken Türkiye'de bu rakam sadece 24 litre. Sağlıklı bir yaşam sürebilmemiz için her yaştan insanın günde en az iki su bardağı süt tüketmesi gerekiyor. Süt tüketimi, sağlıklı bir toplum oluşturulmasının yanında osteoporoz dediğimiz ve ileri yaşlarda ortaya çıkan kemik erimesi hastalığının görülme sıklığını azaltan en önemli öğedir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı'mız tarafından yürütülen bu proje çerçevesinde sağlık personelimize konuyla ilgili bilgiler verip, vatandaşlara aktarmasını sağlayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Ankara'dan gelen uzmanlar, osteoporoz hastalığı ve süt tüketiminin hastalığın nasıl önüne geçtiği ile ilgili sağlık personeline bilgiler verdi.

KEMİK ERİMESİNE KARŞI SÜT İÇİN
KEMİK ERİMESİNE KARŞI SÜT İÇİN
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 12:31:01
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 14:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?