7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kemiklerde DNA bulunamadı

SOBADA BULUNAN KEMİKLERDE DNA BULUNAMADI

Konya'da yaklaşık 1 yıl önce komşusu tarafından boğularak öldürüldükten sonra evde bulunan sobada yakılan 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu cinayetinin dördüncü duruşması yapıldı.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Kezban U. ile öldürülen Beyza'nın annesi Asuman ve babası Seyit Çökekoğlu da katıldı.

Duruşmada ilk olarak Kezban U'nun sobasında bulunan kemiklerin Beyza'ya ait olmadığının belirlenmesi için mahkeme tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan istenen DNA raporu açıklandı. Hazırlanan raporda, sobada bulunan kemiklerde DNA izine rastlanmadığı, evde bulunan bıçak ve satır üzerinde kan izine rastlanmadığı, evdeki kartonun üzerinde bulunan kanın

ise insan kanı olmadığı belirtildi. Raporun okunmasının ardından söz alan Çökekoğlu ailesinin avukatı Hülya Gök, Adli Tıp'tan gelen raporun değerlendirilmemesi gerektiği, ele geçirilen delillerde yanma neticesi sağlıklı sonuç alınmasının mümkün olmadığını belirtti. Hülya Gök, tutuklu sanık Kezban U'nun gerek polise, gerekse mahkemeye verdiği ifadede suçunu itiraf ettiğini ifade ederek, buna göre cezalandırılması gerektiğini söyledi. Mahkeme heyeti duruşmayı eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe erteledi.

Olay, 30 Nisan 2009 tarihinde meydana gelmiş, evden ekmek almak için çıkan 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu'ndan 33 gün boyunca haber alınamamış, Konya Asayiş şube Müdürlüğü Cinayet Masası dedektiflerinin yaptığı soruşturma neticesi komşuları Kezban U'nun küçük Beyza'yı evinde boğarak öldürdükten sonra evde bulunan sobada cesedini yaktığı ortaya çıkmıştı.

SOBADA BULUNAN KEMİKLERDE DNA BULUNAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 14:22:01
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 14:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?