4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kendi takını kendin tasarla

Konya'da bir bijuteri, kendi takılarını tasarlamak isteyenler için atölye oluşturdu. 

Konya'da faaliyet gösteren Takı Tasarım Merkezi'nin işletmecilerinden Savaş Demir, firmalarında kolye, küpe, yüzük, saat gibi takıların yanı sıra takı tasarımıyla ilgilenenler için özel bir atölye oluşturduklarını söyledi. Piyasada satılan mevcut takıları beğenmeyen müşterileri için firmalarında oluşturdukları atölyeyle ilgili bilgi veren Demir, "Atölyemiz özellikle kadınlar tarafından çok beğenildi. Hazır tasarım takıları kullanmak istemeyen, kişiye özel ürünler arayan müşterilerimiz merkezimize geliyor. Kataloglarda beğendiği ya da düşündüğü modelleri burada tasarlama imkanı buluyor. Bunun yanı sıra takı tasarlamayı öğrenmek isteyen müşterilerimize her gün bir uzman saat 12.00 ile 17.00 arasında tasarım dersi veriyor. Daha çok bayanların geldiği atölyemizde, bazı erkekler de gelerek sevgililerine kendi elleriyle sevgilerini ifade eden özel takı hediyeleri hazırlama imkanı buluyor" dedi. 

Kadınların en çok akik, kaplan gözü, ay taşı, sedef gibi doğal taşlara ilgi gösterdiğini ifade eden Demir, "Bazı taşların nazarı engellediğine, bazılarının sinirsel, cilt ya da kadın hastalıklarına karşı iyi geldiğine inanılıyor. Bunun yanı sıra kum boncukları ve değişik renklerdeki nazar boncukları da fazla talep gören ürünler arasında yer alıyor. Doğal taşların fiyatı 1 ile 70 YTL arasında değişiyor. Boncukların 10 gramını 10 ile 70 Ykr arasında satışını yapıyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2006 Pazar 14:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan ergün gökmen IP: 85.108.235.xxx Tarih : 3.08.2006 10:24:46
haber ilgilendiğim bir haber ama bu merkezin nerede olduğunu ve adresini mümkünse mailime gönderebilirseniz çok sevinirim.İyi çalışmalar...