7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kendini bıçaklayıp 'gasp edildim' dedi

KENDİNİ BIÇAKLAYIP 'GASP EDİLDİM' DEDİ

Konya'da 4 kişi tarafından bıçaklandıktan sonra 600 TL parasının gasp edildiğini iddia eden kişinin, borcunu ödeyemediği için yalan söylediği ortaya çıktı.

Olay, saat 22.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Alakova Mahallesi Alakova Caddesi 15520. Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iki bacağından bıçaklanarak yaralanan Ahmet A. (39), vatandaşların haber vermesi üzerine ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan şahıs, alınan ilk ifadesinde kendisini 4 kişinin bıçakladıktan sonra üzerinde bulunan 600 TL'yi alanların siyah bir otomobille kaçtığını söyledi. Bunun üzerine Gasp Bürosu ekipleri, kaçan şahısların yüzünü ve

otomobilin plakasını göremediğini söyleyen Ahmet A.'nın çelişkili ifadeler verdiğini belirledi. Soruşturmayı derinleştiren polis, şahsa olay hakkında detaylı bilgi almak için çapraz sorgu tekniği uygulayarak sorular sordu. Alınan cevapların birbirini tutmaması üzerine köşeye sıkışan şahıs, kendisini bıçakladığını ve gasp yalanı uydurduğunu itiraf etti. Ahmet A., borcunu ödeyemediğini, alacaklılarının kendisini sürekli rahatsız ettiği için borcunu ödeme konusunda zaman kazanabileceğini düşünerek böyle bir

yola başvurduğunu söylediği iddia edildi. Bir öğrenci yurdunda çalıştığı öğrenilen şahıs hakkında suç uydurmaktan işlem yapılacağı öğrenildi.

Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 271. maddesine göre, işlenmeyen bir suçu yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil ya da emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülüyor.

KENDİNİ BIÇAKLAYIP 'GASP EDİLDİM' DEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2010 Cuma 09:34:05
Güncelleme :19 Mart 2010 Cuma 16:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?