7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kene avcısı keklikler doğaya salındı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından geçtiğimiz günlerde 1 kişinin ölümü üzerine keneye karşı mücadele çalışmaları hızlandırıldı.

Beyşehir kent merkezi ile ilçeye bağlı yerleşim birimlerinde keneye karşı ilaçlama çalışmaları yoğunlaştırılırken, doğaya keklik bırakılarak mücadelenin daha etkin sürdürülmesi kararlaştırıldı. Konya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Beyşehir Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisliği ekipleri tarafından ilçeye bağlı Huğlu beldesinde kene mücadelesi kapsamında doğaya 100 adet keklik salındı.

Kene ile mücadelede etkili olduğu ve yılda bir milyon adet kene yediği belirtilen kekliklerin Beyşehir'de doğaya salınma işleminin daha sonra da süreceği, bu çerçevede önümüzdeki yıl da bin adet kekliğin doğa ile buluşturulacağı bildirildi. Yetkililer, keklik salınan bölgelerde kekliklerin kene mücadelesinde etkili rol oynayabilmesi için avlanmasından sakınılması uyarısında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 18:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin UĞURLU IP: 88.225.116.xxx Tarih : 15.07.2008 09:38:41

Avcılarımızdan rica ediyorum keklikleri vurmayın herkese görev düşüyor ava gidecekleri bırakmayın engel olun, kızın,yalvarın birşeyler yapın işte