6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

'Kent Atölyesi' protokolü imzalandı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR ortaklığı ile düzenlenecek olan Kent Atölyesi Kursu'nun işbirliği protokolü imzalandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İŞKUR Konya İl Müdürü Tahsin Güven, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakgı (ÇEKÜL) Konya Temsilcisi Prof. Dr. Haşim Karpuz katıldı.

Başkan Akyürek, hazırladıkları proje ile Konya tarihinin yeniden keşfedileceğini ve tarihi dokunun tekrardan ortaya çıkarılacağını belirterek, "Bugüne kadar ÇEKÜL ve bazı sivil toplum örgütlerinin çabalarıyla tarihi dokunun kurtarılması konusunda adımlar atılmıştı. Biz de belediye olarak tarihi mirasımıza sahip çıkma adına çeşitli projeler geliştirmiştik. Restorasyon konusunda ehil işçi ve usta bulmak gerçekten çok zor. Bu nedenle Sille'de İl Özel İdaresi'ne ait eski cephaneliği devraldık ve burada bir Kent Atölyesi kuracağız" dedi.

Atölyede düzenleyecekleri kurslarla istihdam olanağı sağlanacağını da dile getiren Başkan Akyürek, "Kursumuzda dülger ustalığı, ağaç işçiliği, soğuk demircilik, taş işçiliği, duvar ve kerpiç işçiliği ile sıva ve boya işçiliği branşlarında 175 kişiye kurs verilecek. Kurs süresince kursiyerlerin sigortaları yapılıp günde 15 TL para verilecek. 6 aylık kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek ve kursa katılanların büyük çoğunluğuna istihdam sağlanacak" şeklinde konuştu.

KURSİYERLER MEVLANA KÜLTÜR VADİSİ PROJESİ'NDE KULLANILACAK

Kurstan mezun olanların Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Mevlana Kültür Vadisi Projesi'nde çalıştırılacağına da ifade eden Başkan Akyürek, "Proje kapsamında Kazım Karabekir Caddesi'nden Mevlana Kültür Merkezi'ne kadar olan alandaki tarihi eserler restore edilip ışıklandırılacak. Bu restorasyon çalışmalarında bu kurslarımızda kurs gören ya da mezun olan arkadaşlarımıza görevler vereceğiz. Bu sayede hem Konya'daki tarihi doku yeniden gün yüzüne çıkacak, hem de kursiyerlerimize istihdam sağlanmış olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 17:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?