6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kent Konseyi başkanını seçti

Konya Kent Konseyi'nin 3. Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in başkanlık ettiği Kent Konseyi'nin 3. Genel Kurul Toplantısı'na resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni dönemde Kent Konseyi'nin aktif çalışması için yeni mevzuata göre çalışma sürecine girildiğini belirterek, Kent Konseyi'ne katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Kent Konseyi'nin şehirde yerel yönetim politikasında önemli katkıları olacağını kaydeden Başkan Akyürek, Kent Konseyi'nin önemli görevlerinden birinin de şehirde aidiyet ve kentlilik bilincini oluşturmak olduğunu söyledi. Başkan Akyürek, gönüllülük esasına dayanan Kent Konseyi'nde tüm siyasi parti temsilcilerinin söz hakkı olduğunu hatırlattı.

Başkan Akyürek'in konuşmasının ardından Konya Kent Konseyi'nin Divan Kurulu'nun seçimi yapıldı. Konya Kent Konseyi Divan Kurulu Başkanlığı'na Tahir Akyürek, Divan Kurulu Üyeliklerine de Ali Can ve Hasan Oğuz oybirliği ile seçildi.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri Ercan Taştekin, Hasan Hüseyin Karapınar, Hasan Uzman, Ercan Uslu, Muzaffer Gülsöz, Sefa Özdemir, Serdar Işık, Yavuz Erence, Mevlüt Eberdes, Mustafa Dolular, Abdurrahman Savaş olarak oybirliği ile belirlenirken Konya Kent Konseyi Başkanlığı'na Mehmet Ayan seçildi.

Kent Konseyi'nin 3. Genel Kurul Toplantısı dilek ve temennilerin aktarılması ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 23:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?