6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kentler Birliği'nden projeye destek

Tarihi Kentler Birliği, Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi'nin Tarihi Sille Kentsel Sit Alanı'nda bulunan 12 adet tarihi çeşmenin restorasyon projesine destek olacağını açıkladı.

Tarihi Kentler Birliği'ne üye olan belediyelerin, tarihi ve kültürel dokuların korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması ile ilgili çalışmalar yapması ve yapılan çalışmaları teşvik amacıyla 2005 yılından itibaren devam eden 200 Ortak 200 Eser Projesi, Tarihi Kentler Birliği Meclisi kararı ile devam ettiriliyordu.

Bu çerçevede Selçuklu Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği Meclisi'ne Tarihi Sille Kentsel Sit Alanı'nda bulunan 12 adet tarihi çeşmenin restorasyon projesini sundu. Proje, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu tarafından incelenerek, Tarihi Kentler Birliği Encümeni'ne sunuldu. Encümen tarafından incelenerek değerlendirilen başvuru kabul gördü ve projenin Tarihi Kentler Birliği tarafından hayata geçirilmesine karar verildi.

Tarihi Kentler Birliği'den Selçuklu Belediyesi'ne gönderilen yazıda, Selçuklu Belediyesi'nin tarihi yapılarla ilgili duyarlılığına dikkat çekilerek teşvik ve diğer belediyelere örnek olması amacıyla başvurunun titizlikle incelendiği ve destek kararı verildiği açıklandı. Tarihi Kentler Birliği Zazadin Han restorasyonu nedeniyle Selçuklu Belediyesi'ne daha önce de, "Uygulama Ödülü" vermişti.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, projenin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını belirterek, "Tarihi Kentler Birliği'ne sunduğumuz Tarihi Sille Kentsel Sit Alanı'nda bulunan 12 adet tarihi çeşmenin restorasyon projesinin kabul görmesi bizi oldukça memnun etmiştir. Sille'nin doğal yapısının korunması ve turizme kazandırılması için çalışmalarımız sürecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 16:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?