7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kılıçdaroğlu'nun posterleri yırtıldı

CHP LİDERİ'NİN KONYA ZİYARETİ ÖNCESİ POSTERLERİ YIRTILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Konya'da iki gün sürecek gezisi öncesi afiş ve posterleri kimliği belirsiz kişilerce yırtıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın açık hava mitingine katılacağı Konya'nın Beyşehir ilçesinde şehrin muhtelif yerlerindeki bilboardlara asılan afiş ve posterlerinin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yırtılması ilçe teşkilatının tepkisine neden oldu. Miting öncesi CHP Beyşehir ilçe teşkilatı yoğun bir katılım olması için çalışmalarını sürdürürken, kent merkezindeki bilboardları liderlerinin afiş ve posterleri ile donattı. Ancak, Kılıçdaroğlu'nun posterleri kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yırtıldı.

CHP Beyşehir İlçe Başkanı Fikri Tokgözol ve partililer yırtılan posterler önünde yaptığı açıklamada, olayı şiddetle kınadı. CHP İlçe Başkanı Fikri Tokgözol, yapılanların demokrasi adına çirkin bir davranış olduğunu dile getirerek, "Bu, Beyşehir'in tanıtımı açısından da çok çirkin bir şey ve olmaması gerekir. Biz bunları güvenlik güçlerimizden izin alarak, yasalar çerçevesinde insanları rahatsız etmeden astık. Bu çirkinlik nedir? Bugüne kadar hiçbir zaman Beyşehir'de bilboardlara asılan diğer parti yönetici kadrosunun ya da genel başkanlarının afişlerinin bu şekilde yırtıldığını ben şahsen görmedim. Zaten bize de, demokrasi anlayışımıza da yakışmaz" diye konuştu.

Yırtılan afişlerinin yerine yenisini yapıştırmayı düşünmediklerini, ancak Beyşehir halkının yarın yapılacak mitinge daha yoğun bir katılımla bu davranışı protesto edeceğine inandığını anlatan Tokgözol, "Bizim bildiğimiz Beyşehir halkı her türlü siyasi fikri sindirir, saygı duyar. Bunların yapılması Beyşehir adına bizleri çok üzdü. İnşallah bundan sonra bir daha olmaz" dedi.

CHP LİDERİ'NİN KONYA ZİYARETİ ÖNCESİ POSTERLERİ YIRTILDI
CHP LİDERİ'NİN KONYA ZİYARETİ ÖNCESİ POSTERLERİ YIRTILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2010 Pazar 15:23:05
Güncelleme :8 Ağustos 2010 Pazar 18:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?