4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kimliğini kaybetti hayatı karardı

Konya'da bir devlet dairesinde şoför olarak çalışan Yüksel Ceylan, 5 yıl önce kaybettiği kimliği nedeniyle zor günler geçiriyor. Kaybettiği kimliği kullanılarak adına açılan 5 şirketten dolayı hakkında tutuklama kararı çıkan Ceylan, mahkemeye başvurdu.
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nde 18 yıldır şoför olarak çalışan 42 yaşında ve 2 çocuk babası Yüksel Ceylan, 5 yıl önce cüzdanını ve içindeki nüfus kağıdını kaybetti. Karakola başvuran ancak gazeteye ilan vermeyen Yüksel Ceylan'a 2 ay önce savcılıktan bir ihbarname geldi. İhbarnamede Yüksel Ceylan'ın adına Çorum'da turizm, gıda, hayvancılık ve inşaat dallarında 5 adet şirket kurulduğu ve bu şirketlerin 2004 yılında kestiği 56 bin YTL'lik çekin karşılıksız çıktığı belirtiliyordu.
İhbarnameyi aldığında çok şaşırdığını belirten Yüksel Ceylan, "Benim adıma Çorum'da 5 adet şirket kurulmuş ve bu şirketlerin bir çoğunun faaliyeti halen devam ediyor gözüküyor. Bu şirketlerden 2004 yılında benim adıma imzam taklit edilerek 56 bin YTL'lik karşılıksız çek kesilmiş. Çeklerin karşılıksız çıkması üzerine hakkımda tutuklama kararı çıkmış. Karakola gidip teslim oldum ve müdürlerimin sayesinde tutuklanmaktan kurtuldum. İmzanın ve şirketlerin benim olmadığıma dair mahkemeye başvurdum ve sonucunu bekliyorum" dedi.
Kendisinin 18 yıllık işçi olduğunu ve hayatı boyunca çek kullanmadığını da dile getiren Ceylan, "Bu dava nedeniyle çok yıprandım. Saçlarım beyazladı. Mahkeme ve avukat parasını karşılamak için 1993 model arabamı yarı fiyatına satmak zorunda kaldım. Mahkeme Ankara'da görüldüğü için ayrıca bir de yol parası veriyorum. Bu dava maddi olarak beni çok zor duruma soktu" şeklinde konuştu.
İha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 10:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?