6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kimliklerine kavuştular

Konya'da kocası tarafından 4 çocuğuyla terk edilen ve kimlikleri olmadığı için resmi kayıtlara göre yaşamıyor gözüken ailenin kimlikleri çıkartıldı. 

Karatay ilçesi Saraçoğlu Mahallesi'nde birisi 8 aylık olmak üzere 3, 6 ve 10 yaşında 4 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren ve ne kendinin ne de çocuklarının kimliği olmadığı için çocuklarını okula gönderemeyen Zehra Karakires ile çocuklarına Karatay Kaymakamlığı tarafından yardım eli uzatıldı. Kaymakamlık tarafından kömür, gıda ve maddi yardım yapılan ailenin bütün fertlerinin kimliği de çıkartıldı. 

Çocuklarının kimliklerinin çıkartılmasına çok sevindiğini belirten Zehra Karakires, "Karatay Kaymakamlığı benimle ve çocuklarımla çok yakından ilgilendi. Bana kömür, gıda ve para yardımı yaptılar. Ayrıca hem benim hem de çocuklarımın kimliklerini çıkardılar. Konya Büyükşehir Belediyesi de yardım etti. Artık çocuklarımı okula gönderip kendime Yeşil Kart çıkartabileceğim" dedi. 

10 yaşındaki Tuğba ise kimliğinin çıkmasına çok sevindiğini ifade ederek, artık okula gidebileceğini ve okuyup ailesine bakacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 16:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?