6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kiraz hayat verecek

ORGANLARIYLA İKİ KİŞİ YENİDEN HAYATA BAĞLANACAK

Konya'da yüksek tansiyon sebebiyle kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 46 yaşındaki Kiraz Çilek'in bağışlanan organları iki kişiyi yeniden hayata bağlayacak. Hastanın operasyonla alınan karaciğeri ambulans uçakla İstanbul'a, böbreği ise ambulansla Antalya'ya gönderildi.

Konya'da yüksek sebebiyle kaldırıldığı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Kiraz Çilek'in beyin ölümümün gerçekleşmesi üzerine ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Kiraz Çilek'in karaciğeri ve böbreklerinden biri Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu başkanlığındaki 8 kişilik bir ekip tarafından gerçekleştirilen operasyonla alındı. Çilek'in yaklaşık 3 saat süren

operasyonla alınan karaciğeri havaalanında bekleyen ambulans uçakla İstanbul'daki Memorial Hastanesi'ne, böbrek ise ambulansla Antalya'ya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.

TÜRKİYE ORTALAMASINA GÖRE KONYA ORGAN NAKLİNDE İYİ BİR YERDE

Yüksek tansiyon sebebiyle beyin ölümü gerçekleşen 46 yaşındaki Kiraz Çilek isimli hastanın organlarını başka hastalara nakletmek için almak zorunda kaldıklarını ifade eden Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, "Organlardan karaciğeri ve sağ böbreğini aldık. Hastanın sol böbreğini kullanılamayacak düzeyde olduğu için almadık. Bu konuda ailesine müteşekkiriz, böylesine zor bir durumda bu organları, ihtiyacı olan hastalara kullanmak üzere bağışladıkları için teşekkür ediyoruz. Karaciğeri İstanbul'daki Memorial

Hastanesi'ne, böbreği ise Antalya'ya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gönderiyoruz" dedi.

Konya'da her geçen gün organ nakli bağışının oldukça iyi bir seviyeye geldiğini belirten Erikoğlu, "Bu yıl başından bu yana Konya'da altı beyin ölümü tespit edildi ve bu organlar hastalardan alındı. Tabi bu bizim için oldukça sevindirici. Türkiye ortalamasına göre Konya iyi bir düzeyde. Bu konuda basın mensubu arkadaşların çok büyük desteği var. Meram Eğitim ve Araştırma ile Konya Numune Hastanesi'ndeki doktor arkadaşlara da sağladıkları destekten dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Operasyonun ardından karaciğer, Konya Havaalanı'nda hazır bekleyen ambulans uçakla İstanbul'a, böbrek ise ambulansla Antalya'ya organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 03:13:03
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 09:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?