7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kırmızı et üreticileri eylemde!

Konya'da bulunan kırmızı et üreticileri, Meram Et Kombinası'nın kapanmasının ardından hayvanlarını kesecek mezbaha bulamadıklarını belirterek, Konya Valiliği'ne kadar yürüyüş yaptı.

Konya İli Kırmızı Et ürünleri ve Tarımsal Üreticileri Birliği üyesi hayvan sahipleri ilk olarak birlik binası önünde toplandı. Burada bir açıklama yapan birlik başkanı Nazif Karabulut, Konya Et ve Balık Kurumu'nun devredildiğini ve bir süre daha faaliyet gösterdikten sonra kapandığını belirterek, "Daha sonra bazı firma sahipleri Meram Et Kombinası'nın kapanmasının herhangi bir soruna yol açmayacağını ve açığı kendi şirketlerinin kapatacağını söyledi. Ama bizler bu tesisin Konya'ya yetmeyeceğini daha önce defalarca dile getirmiştik. Buradaki tesisler yetmediği için üretici hayvanını Afyonkarahisar'a götürüp kesmek zorunda kalıyor. Böyle olunca etin kilogramı 10 YTL'den 9.5 YTL'ye geriledi. Zaten sıkıntı içinde olan sektörümüz iyice sıkıntıya düştü. Biz üreticimizi asla sahipsiz bırakmayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından 50 kişilik grup, Eski Garaj civarından Konya Valiliği önüne kadar yürüdü. Polisin güvenlik önlemi aldığı Konya Valiliği önüne gelen grup adına Birlik Başkanı Karabulut ve birkaç temsilci kabul edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 22:03:59
Güncelleme :18 Eylül 2008 Perşembe 22:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?