4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kış aylarında merdivenlere dikkat

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yağışların artması sonucu ıslanan ve kayganlaşan merdiven basamakları ölümlere bile neden olacak kazalara yol açabiliyor. 

Uzmanlar, kış mevsiminin gelmesi ve yağışların artmasıyla yolların yağmur ve kar nedeniyle ıslandığını ve yürüyen insanların ayakkabılarıyla bu suları merdiven basamaklarına taşıdığını belirterek, özellikle mermer ve pürüzsüz yüzeye sahip merdiven basamaklarının ıslanmasıyla birlikte insanların sakat kalmasına hatta ölümüne bile yol açabilecek kazalar yaşanabileceğine dikkat çekiyor.

Bu zeminler üzerinde oluşan su tabakasının yüzeyi iyice kayganlaştırması nedeniyle insanların basamaklardan inerken çok dikkatli davranmaları gerekiyor. Basamakların kayganlaşması sonucu vatandaşların kayarak düşebileceğini belirten uzmanlar, bu kazalar sonucu insanların kol, bacak ve çeşitli kemiklerinin kırılabileceğini, omurgaya alınacak darbe neticesi sakat kalınabileceği ve beyne ve hayati organlara gelebilecek darbeler sonucu ölüme varabilecek sonuçların yaşanabileceği ifade ediliyor. 

Uzmanlar, vatandaşların basamaklardan yavaşça ve basamakları tek tek inmesi gerektiğini, ayak tabanının basamağa tam olarak basılmasını, inerken eğer varsa basamak yanındaki korkuluklara tutunarak inilmesini, ellerin ceplerden çıkarılmasını ve korkuluk yoksa duvardan destek alarak inilmesini, eğer hiçbiri yoksa bir başka insandan yardım istenmesini tavsiye ediyor.
iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 11:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?