6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kış en çok kaportacıları sevindirdi

Kar yağışının ardından yollar adeta buz pistine dönüştü. Buzlu yolda araç kullanan sürücüler birçok maddi hasarlı kazaya karışırken, bu duruma en çok kaportacılar seviniyor.

Yurt genelinde hakim olan kar yağışı nedeniyle buzlanan yollar, kazalara davetiye çıkarıyor. Acemi sürücüler buzlanan yolda çeşitli kazalara neden oldu. Bu durum en çok kaportacıların işine yaradı. Sanayi bölgelerindeki kaportacıların işi kar yağışlarının ardından yüzde 100 oranında arttı. Bazı kaportacılar fırsattan yararlanarak tamir ücretini yükseltti.

Konya Anadolu Sanayide çalışan Mutlu Oto Kaporta'nın sahibi Ersin Demir, yaz aylarında çarpma sonucu kaportada oluşan hasar için tamire gelen araç sayısının günde 2'yi geçmediğini söyledi. Ancak son günlerde buzlanmalar nedeniyle bu sayının 4'ü aştığını ifade eden Demir: "Yaz aylarında işlerimizde durgunluk oluyor. Kış aylarında ise genel bir kıpırdama oluyor ama asıl yüzümüzü güldüren karlı havalar oluyor. Acemi şoförler için yaz kış fark etmiyor ama genelleme yaparsak karlı havalar kazaların daha çok yaşandığı dönemler oluyor. Tabii bazı kaportacılar da bu durumu fırsat bilerek onarım ücretini arttırıyor" diye konuştu.

Koçoğlu Tuning ismiyle Konya Karatay Sanayi'de hizmet veren Mustafa Koçoğlu, kazaların daha çok alt geçitler ve ışıklandırmalarda meydana geldiğini söyleyerek, sürücülerin bu bölgelerde daha dikkatli olmasını önerdi. Son günlerde yaptıkları kaporta sayısının önemli derecede arttığını bildiren Koçoğlu, "Kaza yapan sürücüler sanayinin yolunu tutuyor. Bu sürücüler adına hoş bir durum olmasa da bizim açımızdan gayet iyi " yorumunu yaptı.

Kısa bir süre önce buzlu yolda duramadığı için bir apartmanın demir parmaklıklarına çarpan Ersan Çalışkan ise oluşan hasar nedeniyle ilk olarak servise gittiğini söylüyor.

Çalışkan, "Araçta hasar fazlaydı bu nedenle aracımı kendi servisine götürdüm, ancak bana 3 Bin YTL fatura çıkardılar. Bende bu parayı ödeyemediğim için sanayiye gittim. Arabamı sanayide 600 YTL'ye tamir ettirdim. Sanayideki kaportacılar normal şartlarda daha ucuza tamir yapabiliyor. Ama kaza sayısının arttığı bu günlerde onlar da fiyatları arttırıyor" dedi.

CHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 14:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?