4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kıskıvrak operasyonu yapıldı

Konya'da organize suç örgütüne yönelik 4 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 1'i kadın 24 şüpheli sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.


Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 6 aydır takip edilen A.Y.A. liderliğindeki suç örgütüne yönelik Konya, Antalya, İstanbul ve Bursa'da eş zamanlı "Kıskıvrak" adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Konya'da 18, İstanbul'da 4, Bursa ve Alanya'da birer kişi gözaltına alındı. Şüpheliler sabah erken saatlerde Konya Numune Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Örgütün bazı şirketlerin çeklerini baskı makinalarıyla ikiz adı verilen kopyalama işlemiyle çoğalttıkları ve karşılıksız çeklerle piyasaya çalıntı mal sürdükleri belirtildi.

Sahte isim kullanarak çek alan örgütün, tefecilik usulüyle vatandaşları borçlandırdıkları ve bu yolla vatandaşlara ait 3 aracı ellerinden aldıkları bildirildi. Ayrıca vatandaşlara ait kimliklerle sahte şirket kurdukları belirlenen örgütün, sahte çeklerle piyasayı 1 milyon YTL'nin üzerinde dolandırdıkları belirtildi. Antalya'nın Alanya ilçesinde yakalanan Betül takma adlı Hatice I'nın da İstanbul bağlantılı çalıştığı ve sahte çek ve senetleri elden çıkarmak için aracılık yaptığı ileri sürüldü.


Operasyon kapsamında yakalanan şüphelilerden bir çoğunun karşılıksız çekten aranmasının olduğu öğrenildi. Örgüt lideri A.Y.A'nın daha önce tekstilcilikle uğraştığı ve iflas ettikten sonra bankalardan kredi alamadığı için kendisini toparlamak amacıyla bu yola başvurduğu iddia edildi.


Operasyon kapsamında İstanbul'da çekleri kopyalama işlemleri için kullanılan 2 adet baskı makinesi, 10 adet sahte kimlik, çok sayıda sahte çek ve senet, 1 adet hayalet silah olarak bilinen glock marka tabanca, 1 adet 7.65 çapında tabanca, 1 adet kuru sıkıdan bozma ve 1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 11:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?