6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kitap okuyanlar ödüllendirildi

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, “En Çok Kitap Okuyan Kazanıyor” okuma yarışmasında dereceye girenleri ödüllendirdi.

Belediye Nikah Salonundaki ödül törenine Selçuklu Kaymakamı Şükrü Görücü, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, okul müdürleri, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, ilçede pek çok mahallede belediye halk kütüphanelerinin hizmet verdiğini söyledi. Şeker Halk Kütüphanesinin de açılışını yapacaklarını belirten Başkan Esen, “Belediye olarak, 9 tane halk kütüphanemiz mevcut olup, bu kütüphanelerimizde 60 bin kitap bulunmaktadır. 8 bin abone sayısı ile kütüphanelere günlük ortalama giriş çıkış sayısı ise 300 civarındadır. Kütüphanelerimizde internet erişimi ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Rauf Orbay, Akşemsettin, Dumlupınar ve A.Keleşoğlu Kültür Merkezindeki ve diğer kütüphanelerimizden çok sayıda öğrenci ve gencimiz faydalanmaktadır. Ayrıca polis merkezlerinde de kütüphanelerimiz yer almaktadır. Ulaşamadığımız Sille, Tömek, Tatköy mahallelerimizde ise okul kütüphanelerini güçlendirmeye ve geliştirmeye çalışıyoruz. Bununla birlikte hizmete sunduğumuz ve açmış olduğumuz bu kütüphanelerimiz bütün halkımıza, 7’den 70 ‘e herkese açıktır. Herkesin okumasını istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, yarışmada ilk kademe birincilerine bilgisayar, ikincilere bisiklet ve üçüncülere yarım altın verilirken, ikinci kademede birincilere bisiklet, ikinciler çeyrek altın ve üçüncülere eşofman takımı hediye edildi. Okul temsilcilerine de çeşitli hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 16:36:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?