4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kız arkadaşının arkadaşları tarafından öldürüldü

Konya'da önceki gün bir otomobile düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen genç kadını, fuhuş batağındaki kız arkadaşının arkadaşları tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 1'i kadın 5 kişi adliyeye sevk edildi.

İddiaya göre, 18 yaşındaki Güliz Uysal, daha önceden tanıştığı arkadaşı Deniz ismini kullanan Zekiye K.'yi (20) "Seni dostumla tanıştırayım" diyerek Hasanköy Mahallesi'ndeki önceden planlanmış yere davet etti. Zekiye K., bu durumu dost hayatı yaşadığı Musa G.'ye (29) söyledi. Musa G., dostuyla birlikte arkadaşları Suat Ç. (23) ve Ümit S.'yi (26) yanına alarak pompalı tüfek ve döner bıçağıyla birlikte buluşma adresine gitti. Mahalle arasındaki boş bir arazide çıkmaz sokağa yönlendirilen Musa G. ve arkadaşları, Güliz Uysal'ın dostu Bektaş Narin N. ile Adnan Gül tarafından pusuya düşürüldüğünü anladı. Bunun üzerine Musa G. döner bıçağıyla saldırırken, Suat Ç.'de av tüfeğiyle ateş etmeye başlayınca, Zekiye K.'nin yalnız gelmediğini gören Bektaş Narin N. ile Adnan Gül kaçmaya çalıştı. Olayda, Güliz Uysal başından vurularak ölürken, Bektaş Narin N. ile Adnan Gül döner bıçağıyla yaralandı.

Olay sonrası araştırma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaralı olarak kurtulan iki kişinin ifadesinden yola çıkarak Deniz ismiyle fuhuş yaptığı iddia edilen Zekiye K.'ye ve dostu Musa G.'yi Antalya'nın Avsallar beldesinde saklanırken yakaladı. Olayda otomobili kullanan Ümit Ş. ile Suat Ç. ise arkadaşları Hasan Ç.'nin merkez Meram ilçesindeki evinde saklanırken yapılan operasyonda yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheliler olayı itiraf ederlerken, döner bıçağını Musa G.'nin, pompalı tüfeği ise Suat Ç.'nin kullandığını belirlendi. Olayın başından sonuna kadar otomobili kullanan kişinin ise daha önce öz babasının öldürülmesini azmettirmek suçundan gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanması devam eden Ümit Ş. olduğu öğrenildi. Polis kullanılan pompalı tüfek ile döner bıçağını da ele geçirdi.

Yakalanan şüpheliler bugün Konya Numune Hastanesi'nden sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.
Öldürülen 18 yaşındaki Güliz Uysal'ı fuhşa teşvik etmek ve fuhuş yaptırmak suçlarından dün adliyeye çıkartılan Bektaş Narin N. ile Adnan Gül tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 14:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zehra saydan IP: 88.252.252.xxx Tarih : 21.12.2007 17:28:56

suat sen bunu yapmış olamazsın suçsuzluğun elbet ispat edilecek sana o insanlardan uzak durman gerektiğini söylemiştik kurtulacaksın kardeşim