30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Kızgın boğa sahibini öldürdü

Konya'nın Beyşehir ilçesinde ahırdan havalandırılmak üzere bahçeye çıkarılan boğa, sahibini kafa ve boynuz darbeleriyle öldürdü.

Olay, Beyşehir ilçesine bağlı Adaköy beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasan Yücel (68), mandırasında beslediği boğayı hava alması için bahçeye çıkarmak istedi. Bu sırada boğa, kafa ve boynuz darbeleriyle Yücel'i yere sererek üzerinde tepinmeye başladı.

Yardım feryatlarını duyan bir komşusu, telefonla yaşlı adamın oğlunu ve sağlık ekiplerini aradı. Eve gelen yaşlı adamın oğlu Yunus Yücel, boğayı sakinleştirip ahıra kapatırken, babasının da cansız bedenini gördü. Olay yerine gelen sağlık görevlileri yaptığı kontrolde, yaşlı adamın hayatını kaybettiğini belirledi.

Jandarmanın ekipleri olay yerinde inceleme yapmasının ardından yaşlı adamın cenazesi otopsi yapılmak üzere Beyşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay yerine gelen Adaköy Belediye Başkanı Nihat Ulu, "Vatandaşımız evinde yalnız yaşıyor. Burada ahırda bir tane boğası var. Dışarıya havalandırmak, gezdirmek için salmış. Bahçede boğaya yaklaşmış, boğa da vurmuş. Yalnız yaşadığı için kimsenin de haberi olmayınca, öldürünceye kadar üzerinde tepinmiş" dedi.

SAHİBİNE DAHA ÖNCE DE SALDIRMIŞ

Yaşlı adamın oğlu Yunus Yücel ise, "Babamın emekliliği olmadığı için pazardan imkanına göre, dana alıp kar amaçlı satardı. Geçimini böyle sağlardı. Pazardan yine 5-6 ay önce satın aldığı boğa, geçen gün de babama vurmuş, saldırmış. Bana anlattığında, kendisini uyardım, 'bir daha hiç salma, satalım gitsin, bununla uğraşma artık, yerinde dursun, yemini suyunu ahırda önüne koyarak verirsin' dedim. Ama ahırdan bahçeye salmış yine. Bahçede babama vurmuş, babam da yetersiz kaldığı için kendisiyle mücadele edememiş" diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2011 Perşembe 18:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?