4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kızılay, sınır ötesi operasyona hazır

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, sınır ötesi operasyon için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirterek, lojistik desteğin tamamlandığını söyledi.

Kızılaycılar Bölge Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Konya'da, Türk Kızılayı Özel Ticaret Borsası Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Tekin Küçükali, sınır ötesi operasyona ilişkin soruları cevapladı. Olası bir operasyonda en önemli görevi yüklenecek kuruluş olduklarını kaydeden Genel Başkan Küçükali, "İstiklal Savaşında ve diğer savaşların tamamında Kızılay, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanında, arkasında Mehmetçiğin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazır bulunmuştur" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı ile Kızılay görevlilerinin teknik olarak çalışmalar yaptıklarını dile getiren Genel Başkan Küçükali, "Bize düşen görevleri yerine getirmek için hazırlıklar yapıldı, bir kısmı da yapılmak üzeredir. A, B ve C planları vardır. Biz o planlara uyarak hareketlerimizi ve yapacağımız lojistik desteği tamamladık. İnşallah ülkemiz için böyle bir şey olmaz ama olursa da Kızılay olarak bir hazırız" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 12:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?