4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kızını yaşatmak için böbreğini verdi

9 yıldır çektiği böbrek yetmezliği nedeniyle ilköğretimi tamamladıktan sonra eğitimine devam edemeyen genç kız, babasının verdiği böbrekle yeniden hayata tutundu. 

Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Tavlı ile Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, böbrek nakil ünitesinde 4 saat süren bir operasyonla 62 yaşındaki Ahmet Erkek'ten alınan böbreği, kızı 25 yaşındaki Paris Tan Erkek'e nakletti. 4 çocuğundan sadece birinin kız olduğunu belirten baba Ahmet Erkek, "Kızımın yaşamasını istedim. Ben cahilim okuyamadım, kızımı da hastalığı nedeniyle ancak ilköğretime kadar okutabildim. Şimdi böbreğimle tekrar can verdiğim için mutluyum. Onun için yeni bir hayat başladı. Her insanın organlarını bağışlamasını ve hayat kurtarmasını istiyorum" dedi. 

9 yıldır bu hastalığı çektiğini ifade eden Paris Tan Erkek de, "3 yıldır diyalize giriyordum. Babam bana böbreğini verdi ve hayata döndüm. Çok mutluyum. Şimdi önümde uzun bir hayat var. Açıktan eğitimimi tamamlamayı düşünüyorum. Hastalığım nedeniyle evlenmeyi düşünmüyordum, şimdi evlenebilirim" diyerek duygularını anlattı. 

Baba ve kızının sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, "Paris, 9 yıldır böbrek hastasıydı. 9 yılın 6'sını medikal, 3 yılını ise diyaliz ünitesinde geçirdi. İlk önce annesi böbreğini bağışladı ama sağlık problemleri çıktı. Babanın da kızına böbreğini verebileceğini söylemesi üzerine yapılan tetkikler olumlu çıktı. 4 saat süren bir operasyonla babadan kızına böbrek naklini gerçekleştirdik. Şu anda her iki hastamızın da sağlık durumu gayet iyi. Önümüzdeki günlerde taburcu edeceğiz. Artık Paris'i normal insanlar gibi mutlu bir hayat bekliyor" diye konuştu. 
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 11:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?