4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kocam annesiyle yatıyor!

Konyalı gelin 'eşim benimle yatmıyor, annesinin yatağına gidip uyuyor’ diyerek boşanma davası açtı.


Konyalı gelin kocası hakkında ‘’Benim yatağıma gelmiyor, annesi ile uyuyor’’ diyerek boşanma davası açtı ve sonuçta da 4 bin YTL tazminat kazandı.

Konyalı Ümmügülsüm Aktaş, Faruk Aktaş ile 2001 yılında evlendi. Bu beraberlik, kadının ikinci, kocanın ise üçüncü evliliğiydi. Çift, Konya’ya bağlı bir köyde Faruk Aktaş’ın anne ve babasıyla beraber yaşamaya başladı. Konya merkezde bir eczanede çalışan koca sadece hafta sonları ailesinin yanında kalabiliyordu. Gelin ise, evliliklerinden kısa bir süre sonra eşinin yatak odasına gelmeyip, geceleri kaynanasının yanında uyumasına kızdı.

"ANNESİ BENİ KISKANIYOR"

Gelin, bunun üzerine kocasına boşanma davası açtı. Konya 3’üncü Aile Mahkemesi’ne başvuran gelin, kaynanasının evde hakim olduğunu ve oğlunu kendisinden kıskandığını anlattı ve “Hayatıma yeni bir başlangıç yapmak için ikinci evliliğimi yaptım. Ama eşimin önceki karıları da kendisini bırakıp gittiklerinden kadınlara olan güvenini kaybetmiş. Eşim annesine bağımlı, ruhsal olarak sorunlu, kadınlara güvenmeyen biri. Hamile olduğum sırada da rahatsızlandım. Ailemin yanına gittim, doğuma kadar burada kaldım. Eşim bu sırada beni hiç aramadı’’ dedi.

Eşinin 6 tane kız kardeşi olduğunu söyleyen gelin, “Kızkardeşleri de sürekli eve çocuklarıyla gelip bana kendilerini ağırlattırdılar” diye eşinden şikayet etti. Evlendikleri sırada eşinin kendisine ayrı evde oturma sözü vermesine rağmen tutmadığını ve kendilerine ait 400 koyunun bakımını üstlenmek zorunda kaldığını anlatan gelin, eşinden maddi ve manevi tazminat talep etti.

"SİGARA İÇİYORDU"

Koca ise kadınlarla ilgili bir sorunun olmadığını söyledi. “İlk eşim sara hastasıydı psikolojik sorunları vardı. İkinci eşim ise beni bırakıp başkasıyla kaçtı. Boşanmalarımda eşlerim kusurluydu” diyerek, kendisini savundu. Eşinin kendisiyle yatmak istemediğini anlatan Faruk Aktaş, bu yüzden annesinin yanında uyuduğunu anlattı ve ‘’Ayrıca çok sigara içiyor. Hamileyken de, sigaranın çocuğa zarar vereceğini söyledim. ‘Ben bundan vazgeçemem, gerekirse sigarayı sana tercih ederim’ diye bağırdı. Sigara yüzünden köyde yangın çıktı” dedi.

AYRI EV AÇMAMA TAZMİNATI

Konya 3’üncü Aile Mahkemesi ise kocayı, eşine ayrı bir konut açmadığı gerekçesiyle kusurlu buldu. Çifti boşayan mahkeme, kocanın eşine 4.000 YTL tazminat ödemesine karar verdi. Ancak, Yargıtay kadının da beraberliğin bozulmasında kusurlu olduğu gerekçesiyle kararı bozdu. Yerel mahkemenin kararında direnmesi üzerine, dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’na taşındı.
Ajanslar
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 20:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?