6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kocanın 17 bıçak darbesine 10 yıl

KOCANIN 17 BIÇAK DARBESİNE 10 YIL

Konya'da şiddetli geçimsizlik nedeniyle evi terk eden dini nikahlı eşinin eve dönmek istememesi üzerine 17 yerinden bıçaklayan kocaya 10 yıl hapis cezası verildi.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dini nikahlı karısını öldürmeye teşebbüsten yargılanan kocanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya müşteki Zekiye Kuytu, tutuklu sanık Ahmet Kaynar ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, olayı gören bir tanığı dinledi. Tanık, çığlıklarla pencereden baktığında sanığın elindeki bıçağı salladığını iki kadının bağırdığını ve bu sırada olayın gerçekleştiğini söyledi.

Müşteki avukatı, dini nikahlı kocasının, müvekkilini kasten öldürmeye teşebbüs ettiğini, bu nedenle TCK 82 maddesi gereğince cezalandırılmasını istedi. Savcıda esasa ilişkin mütelaasında sanığın TCK 81/1 maddesi gereğince kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatı ise, müvekkiline yapılan saldırı sonrasında olayın peş peşe meydana geldiğini ifade ederek, "Karşısındaki bir kadın, müvekkilim onu öldürmek isteseydi elindeki 22 santimlik bıçakla tek darbede yapardı. Olay kasten öldürme değildir, bu nedenle TCK 30 ve 27 maddelerinden hakkında karar verilsin" dedi.

Son sözü sorulan sanık Ahmet Kaynar, "İki çocuğum var, hata yaptım çok pişmanım" dedi. Mahmeke heyeti sanığın kasten öldürmeye teşebbüs suçunu işlediği kanısına vardıklarını belirterek, ilk önce müebbet hapis cezası verdiklerini, teşebbüs aşamasında kaldığı için 12 yıla indirdiklerini, iyi hali nedeniyle de cezasını 10 yıla düşürdüklerini açıkladı.

Olay 29 Temmuz 2009'da merkez Meram İlçesi Abdülaziz Mahallesi Atatürk Caddesi'nde meydana gelmişti. Ahmet Kaynar (40) ile 4 yıl önce kaçarak dini nikahla evlendiği Zekiye Kuytu (20) geçimsizlik nedeniyle ailesinin evine döndü. Bunun üzerine Ahmet Kaynar, eşini eve dönmeye ikna etmek için kayınvalidesi'nin evine doğru gitti. Yolda karşılaştığı eşine dönmesi söyleyen Ahmet Kaynar, red cevabı alınca yanında getirdiği bıçakla eşini 17 yerinden baçıklamıştı.

KOCANIN 17 BIÇAK DARBESİNE 10 YIL
KOCANIN 17 BIÇAK DARBESİNE 10 YIL
KOCANIN 17 BIÇAK DARBESİNE 10 YIL
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 13:54:04
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 14:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?