6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Koltuklarını çocuklara devrettiler

Konya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Konya Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı, koltuklarını çocuklara devretti.

İlk devir-teslim töreni Konya Valiliği'nde gerçekleşti. Konya Valisi Osman Aydın tarafından karşılanan öğrenciler ve öğretmenleri, Vali Aydın'a çiçek verdi.

Daha sonra Konya Valisi Osman Aydın'ın koltuğuna oturan Necip Fazıl İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Yunus Öz, vali olarak eğitim ve kültüre ağırlık vereceğini belirterek, "İlk önce mevcut kütüphanelerin daha modern bir hale gelmesi ve kitap sayılarının artması için çalışacağım. Kütüphane bulunmayan ilçelere ise en kısa sürede kütüphaneler açmak için çalışmalara başlayacağım. Okullardaki derslik sayılarının artırılması ve laboratuvarların geliştirilmesini sağlayacağım. Çocukların rahatça oyun oynaması için mahallelere park yapılması ve okulların ağaçlandırılması için gerekli yerlere direktifleri vereceğim. Sağlık konusunda da sağlık ocağı bulunmayan köy ve beldelerde sağlık ocağı açılması için çalışacağım" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu Başkan Tahir Akyürek'ten devralan Rebii Karatekin İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Havvanur Sema Akkaya ise Konya'nın diğer dünya metropolleri arasında önemli bir yerde bulunduğunu belirterek, "Buna rağmen elbet sıkıntılarımız sorunlarımız olacak. Ben belediye başkanı olarak bu sorunların çözümü noktasında elimden geleni yapacağım. Bir kavşak konumunda bulunan ve bu nedenle trafiğin yoğunlaştığı Konya'da trafiğin rahatlaması için otoyolları ve çevre yollarını devreye sokacağım. Ayrıca yardıma muhtaç öğrencilerin okuyabilmesi için yardımlarda bulunacağım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 14:26:39
Güncelleme :22 Nisan 2009 Çarşamba 15:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?