5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Kombassan ve Yimpaş Mağdur Ediyor

Yurtdışında yaşayanların sorunlarının değerlendirildiği Meclis’te söz alan CHP’li Gülçiçek, Kombassan ve Yimpaş gibi şirketlerin vatandaşları mağdur ettiğini iddia etti.


TBMM Yurtdışındaki Türkler’in Sorunlarını Araştırma Komisyonu raporu TBMM Genel Kurulu’nda ele alındı. Genel Kurul’daki görüşmelerde söz alan Komisyon’un başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Baş bütün dünyada Türk firmalarının toplam cirosu 105 milyar dolar olduğunu ifade ederek, "Türkiye muhakkak ve muhakkak Avrupa’da jimnazyumda okuyan çocuklarına okullarını bitirene kadar en az iki defa Türkiye’de tatil yaptırmalı. Onları kendi kimliğimizle yoğurmalıyız" ifadelerine yer verdi.

Metin Kaplan sorununa değinirken, her millette ekstrem insanların çıkabileceğine işaret eden Baş, "Bunlardan biz komplekse kapılmayalım. Almanya’da, İngiltere’de, İspanya’da aynı kıyafetle birçok insan var. Avrupalı olup Taliban’la birlikte savaşanlar da var. Her milletten böyle ekstrem insanlar çıkabilir. Bunları görerek büyük çoğunluğu kucaklamaktan imtina etmemek lazım. Tedbirimizi alalım, onlarla temas ederek o yola başkalarının gitmemesini sağlamamız lazım" ifadelerini kullandı.

Yine görüşmeler sırasında söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan "Buradan kaçan insanların uzun yıllar Türkçe dersi okuttuğunu da biliyoruz. Devlet olmak Metin Kaplan’ı görüp Dev-Sol’u görmemek değildir" diye konuştu. PKK’nın ana gücünü Suriye’den alsa da Avrupa’dan da büyük destek gördüğünü iddia eden Doğan, "Avrupa’nın entegrasyondan amacı asimilasyondur. Kendi tarihimize, kendi manevi değerlerimize sahip çıkmak lazım. Gerçi biz kendi dilimize burada da sahip çıkamıyoruz. Türkiye yeni bir mantıkla yeni bir politikayla hadiseye bakmalıdır. Gerçekten şu bilinsin ki çağdaşlaşma kendi kimliğini unutma, kozmopolitleşme değildir. Kendi manevi değerlerinden kopma değildir. Kendi manevi, milli, tarihi değerlerine sımsıkı sarılıp çağdaş teknolojiyi yakalamaktır. Türkiye artık kendi kültürüne, bir iki folklor oyunu ve çiğköfte olarak bakmamalıdır" dedi.

CHP’li Onur Öymen ise komisyon raporu üzerinde yaptığı konuşmada yurtdışında yaşayan vatandaşların sorunlarıyla ilgilenerek çözümler üretecek ilgili kurum kuruluşların çalışmaların koordinasyonu amacıyla Başbakanlığa bağlı bir birim, TBMM’de ise daimi komisyon kurulmasını önerisi getirdi.

CHP’li Ali Rıza Gülçiçek ise Kombassan ve Yimpaş gibi şirketlerin Avrupa’daki vatandaşları mağdur ettiğini iddia etti. Alman makamlarının elinde Müslüman Kardeşlik Örgütü’nün diğer İslami parti ve organizasyonlarla ilişki içinde olduğuna ilişkin bilgi belge bulunduğunu belirten Gülçiçek, Der Spiegel dergisinin son sayısının kapağını Metin Kaplan’a ayırdığını, Bild Gazetesinin de uzun zamandır Kaplan konusunu yazdığını kaydederek, "3 haftadır bir Metin Kaplan meselesinin üstesinden gelinemedi. Bu gibi kişilerin kontrol altına alınmasında zorlanılıyor. AB’ye gittiğimizde Türk vatandaşı bu şekilde algılanıyor" dedi. Çiçek, Genel Kurul’a bu dergileri de sundu.
ALİ DEMİRER-KENTHABER-KONYA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2004 Salı 12:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?