30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Komşu katiline 15 yıl hapis

İKİNCİ KEZ KOMŞUSUNU ÖLDÜRDÜ, 15 YIL CEZA ALDI

Konya'da 5 ay önce otomobili hızlı süren şahsın babasını öldüren zanlıya 15 yıl hapis cezası verildi. 1994 yılında da bir komşusunu öldüren ve 15 yıl ceza alan zanlı, 5 yıl hapiste kaldıktan sonra aftan yararlanarak tahliye edilmişti.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasına tutuklu sanık Erdal B., maktul yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti olayla ilgili tüm delillerin toplanması nedeniyle savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında, sanığa kasten adam öldürmeden müebbet hapis cezası verilmesine, ancak haksız tahrik altında kaldığı için de bu cezanın indirilmesini istedi. Sanık avukatı, müvekkilinin tahrik altında cinayeti istemeden işlediği için yattığı süre göz önünde

bulundurularak verilecek cezanın ardından tahliyesini talep etti. Müşteki avukatları haksız tahrik maddesinin uygulanmamasını, kasten adam öldürmeden ceza verilmesini istediklerini ifade etti.

Son sözü sorulan sanık, "Pişmanım" demesinin ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Kasten adam öldürme suçundan TCK'nin 81/1 maddesi gereğince kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdiklerini, ancak haksız tahrik oluştuğu gerekçesiyle TCK'nin 29. maddesi gereğince cezayı 18 yıla, bu cezayı da iyi hali nedeniyle 15 yıla indirdiklerini açıkladı. Duruşma sonunda sanık yakınları cezayı çok bulurken, maktul yakınları ise cezanın çok az olduğunu söyledi.

CİNAYET NEDENİ HIZLI ARABA KULLANMA

Olay, 29 Temmuz 2010 tarihinde merkez Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi'nde meydana gelmişti. İddiaya göre, Ali Vaykaygusuz (20) otomobille sokak içerisinde birkaç defa hızlı bir şekilde geçmiş, bu sırada 4 çocuk babası Erdal B. (35), hızlı otomobil kullandığı için genci uyararak tartışmıştı. Tartışmaya katılan otomobili kullanan gencin babası Haydar Vaykaygusuz (43) tüfeğiyle havaya ateş açınca ortam iyice gerilmiş, evinden tüfeği alan Erdal B., Haydar Vaykaygusuz'a doğru ateş etmişti. Kafasından yaralanan Haydar Vaykaygusuz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

BİRİNCİSİNDE DE KOMŞUSUNU ÖLDÜRDÜ

Erdal B. 1994 yılında da tartıştığı komşusu Ahmet Gülağaç'ı ateş ederek öldürmüştü. Cinayetin ardından yakalanan zanlı, yargılandığı mahkeme tarafından 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezasının 5 yıl 4 ayını hapiste geçiren zanlı, af çıkması nedeniyle tahliye olmuştu.

İKİNCİ KEZ KOMŞUSUNU ÖLDÜRDÜ, 15 YIL CEZA ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2011 Çarşamba 10:24:05
Güncelleme :9 Şubat 2011 Çarşamba 12:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?