4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Komşu katiline müebbet hapis

Konya'nın Kulu ilçesinde evine gelen komşusunu nedensiz yere bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen katil zanlısına ömür boyu hapis cezası verildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasına tutuklu sanık Erol Sarı ve taraf avukatları katıldı. Sanık Erol Sarı mahkemede kendini savunurken, olayın namus meselesi olduğunu ve tekrar şahitlerin dinlenmesini istedi. Müşteki Avukatı Veli Tolu ise, cinayetin kasten işlendiğini, bu nedenle sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Mütalaasını veren savcı ise, TCK 81/1 (kasten adam öldürme) müebbet hapis cezası verilmesini talep etti. Son sözü sorulan sanık Erol Sarı, avukatının da kendi istediği konulara girmediğini belirterek, "Yakınlarım dinlensin" dedi.

Bunun üzerine mahkeme heyeti sanık Erol Sarı'ya mahkemede, şahitlerin dinlendiğini, kararlarını değiştirecek bir şey olmadığını söyleyerek kararlarını açıkladı. Heyet adına kararı açıklayan başkan, sanığın TCK'nın 81/1 maddesi gereğince kasten cinayet işlediğini, bu nedenle müebbet hapis cezası verdiklerini, geçmişte çok fazla sabıkası olduğundan bu cezasında indirim uygulamadıklarını açıkladı.

Olay, 16 Mart 2007 tarihinde Kulu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana gelmiş, Erol Sarı (33) mahalleden komşusu Ramazan Önen'i (19) evine çağırarak boğazından bıçaklayıp öldürmüştü. Olaydan sonra Erol Sarı, Ramazan Önen'in cesedini battaniyeye sarıp götürürken polis tarafından yakalanmıştı.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 16:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?