6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Komşu katiline müebbet istemi

Konya'da komşusu ile onun oğlunu tabanca ile vurarak öldüren cinayet zanlısının yargılanmasına başlandı. Zanlı ilk duruşmada komşusunun oğlunun eşini taciz etmesiyle başladığını iddia ettiği olayda cinayeti işlediğini söyledi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen baba Hamit Açıkgöz (43) ile oğlu Murat Açıkgöz'ün (18) öldürülmesi davasına tutukla sanık Mevlüt Ç. (41), yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti cinayet zanlısına baba ile oğlunu öldürmekle suçlandığını belirterek savunmasını istedi.

Zanlı Mevlüt Ç, "Biz bu aile ile kapı komşusuyuz. Pencereden birbirimizi görebiliyoruz. Yaklaşık 10 yıldır konuşmuyoruz ama öyle büyük bir şey yoktu aramızda. Eşim, komşumuzun oğlunun sürekli kendini taciz ettiğini
söyledi. Olay günü de kapının önünde traktör sesi duydum, eşim kapı önündeki çocukları eve getirmeye çıktı. Bu sırada komşumun oğlu olan Murat, eşimi taciz etmiş. Seslere ben de çıktım ve Murat'a ayıp değil mi yaptığın diyerek karşı çıktım. Karşıdan babası Hamit de geldi ve sopayla üzerime yürüdü. Evin avlusuna kaçtım peşimden gelince yanımda bulundurduğum ruhsatsız tabancayı çektim ateş etmeye başladım. Olay bu şekilde gelişti, olmasını istemezdim" dedi.

Sanık avukatı da müvekkilinin olayı samimi bir şekilde anlattığını belirterek, tamamen üzerine gelinmesi sonucu cinayetin işlendiğini bu nedenle ileride mağdur olmaması için tahliye edilmesini istedi. Mahkeme heyeti ise, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı ertelerken, cinayet zanlısı Mevlüt Ç'nin üzerine atılı suçun önemi nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verdi. Zanlı hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 81/1 maddesi gereğince iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiği öğrenildi.

Olay, 30 Ağustos 2008 tarihinde Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Apa beldesinde meydana gelmiş, çıkan bir tartışma sonrası Mevlüt Ç, komşusu olan baba Hamit ile oğlu Murat Açıkgöz'ü tabanca ile vurarak öldürmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 13:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?