6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kömür yardımları başladı

Konya'nın Beyşehir İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, kış mevsimi girmeden yardım kömürlerinin dağıtımına başladı.

Beyşehir'e bağlı kasaba ve köylerde kömür dağıtımı sona ererken, ilçe merkezinde ise yardımlar dünden itibaren başladı. “Para ile satılmaz” yazılı torba içerisinde dağıtımı yapılan kömürler yardım edilen ailelerin bizzat evlerinin önüne kadar götürülüyor.

Beyşehir Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Cumali Atilla, bu yıl Beyşehir ilçe genelinde yapılacak 2 bin 550 ton kömür yardımından yaklaşık 2 bin ailenin istifade edeceğini bildirdi. Kömür yardımından sosyal güvencesi olmayan fakir ailelerin istifade ettiğini belirten Atilla, yardım yapılacak ailelerin vakıf mütevelli heyeti tarafından bizzat yerinde yapılan inceleme ve araştırmalardan sonra ihtiyaç sahibi olduğuna karar verilerek tesbit edildiğini söyledi.

Beyşehir kasaba ve köylerinde her aileye 1'er ton, şehir merkezinde ise 1.5 ton kömür yardımı ulaştırıldığını belirten Atilla, yardım yapılacak ailelerin bizzat evlerinin önüne kadar kamyonlarla kömürün götürüldüğünü bildirdi.

Kasaba ve köylerdeki kömür yardımının dağıtımının sona erdiğini, ilçe merkezinde ise yardımların en kısa sürede bitirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Kaymakam Atilla, kış mevsimi girmeden fakir ailelerin kömür ihtiyacının giderilmiş olacağını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 20:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?