30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Kömürler nereden çıktı?

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, Konya'nın Sarayönü ilçesine gönderilen 50 ton kömür kayboldu.

Vakfın başvurusu sonrası polis güvenlik kamerası sayesinde kömürün bir kısmı belediyede, 40 tonu ise belediye ve taşeron şirketinde çalışan işçilerin evinde çıktı.

Sarayönü İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere gönderilen üzerinde 'para ile satılmaz' yazan 50 ton kömür depodan kayboldu.

Bunun üzerine ilçenin vakıf başkanı durumu polise bildirdi. Polis depo ve çevresinde inceleme yaptı. İnceleme de bir okulun güvenlik kamerasının deponun çıkışını gördüğünü fark eden polis, kayıtları inceledi.

Kayıtlarda, belediyeye ait bir kamyonun mesai saati bittikten sonra akşam saatlerinde işçilerle birlikte depoya gelerek satılmaz yazan 50 ton kömürü aldığını tespit etti. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı olaya karışanların gözaltına alınarak ifadelerine başvurulması ve kömürlerin toplatılması talimatını verdi.

Polis ekipleri, işçilerle görüşerek 40 ton kömürü evlerinden toplayarak tutanak tuttu. Belediyenin sorumlu işçisinin kendilerine söylemesi üzerine depodan hep birlikte kişi başı 1 ton kömür aldıklarını ifade eden 40 işçi, şüpheli sıfatıyla poliste ifade verdi. İfadeleri alınan işçiler serbest bırakıldı. İlçenin belediye başkanının da kömürlerin izinsiz olarak depodan alınarak işçilere dağıtılması konusunda ifadesi alınması bekleniyor.

40 ton kömür elde edilirken, geri kalan 10 ton kısmının ise kullanıldığı iddia edildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2011 Cumartesi 16:51:11
Güncelleme :15 Kasım 2011 Salı 16:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özgür özbilgin IP: 88.230.154.xxx Tarih : 12.11.2011 17:47:35

Yazık önce belediye başkanına yazık kümesin anahtarını tilkinin eline vermeseydi tavuklar çalınmazdı. o çalışan persoıneklede yazıklar olsunki yedikleri ekmeğe bıçak sokuyorlar.Hırsızlıktan onsaydı fareler onardı. hangi yüzde ortada dolaşacaklar,Dünyada en kötü yüz kızartıcı suç hırsızlık ve yalandır. ben onların yerinde olsaydım yerin dibine geçerdim. çünkü yetimin,fakirin hakkını nasıl içleri sızlamadan kendilerine mal edip yakıyorlar.nasıl ısınıyorlar HAYRET DOĞRUSU..........