6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Komutanlar yarın Konya'da

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları, yarın Anadolu Kartalı Tatbikatı için Konya’da olacaklar.

Komutanlar, bölücü terör örgütünün kabusu haline gelen F-16 ve F-4 2000 savaş uçakları pilotlarının yapacakları atışlarını izleyecekler.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanları, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun ev sahipliğinde yarın Konya’da olacaklar. Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Türk savaş uçaklarının katılımıyla gerçekleştirilecek tatbikatta gerçek mühimmat atışları yapılacak. Anadolu Kartalı Eğitim Tatbikatı'nın gece bölümünde ise sınır ötesi operasyonda başarılı bir şekilde kullanılan Lantırn sistemi ve Gece Görüş Gözlüğü ile atışlar yapılacak.

F-16 ve F-4'lerin katılacağı tatbikatta terör örgütü PKK'nın kabusu olan ve tamamen yerli üretimle gerçekleştirilen lazer güdümlü GBU-10 ve 12 ile MK-82, MK-84 klasik mühimmatları kullanılacak. Anadolu Kartalı Tatbikatı’nda kullanılan bu mühimmatların büyük bir kısmı TSK tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonlarda kullanılıyor.

TATBİKATIN ÖNEMİ

Anadolu Kartalı Eğitim Tatbikatı, TSK’nın önemli ulusal ve uluslararası eğitim tatbikatları arasında yer alıyor. Planlamaya göre yılda 2 veya 3 defa gerçekleştirilen tatbikatlara NATO üyesi ülkelerin yanı sıra diğer ülkeler de katılabiliyor. Bu yüzden Anadolu Kartalı sadece bir tatbikatın adı olmaktan çıkartıldı ve Konya 3’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren bir ‘Anadolu Kartalı Komutanlığı’ kuruldu

ANKA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 13:57:55
Güncelleme :5 Mayıs 2008 Pazartesi 14:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?