4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Komutanlıkta yemin töreni

Konya Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda askerlik eğitimi alan 1986/3 tertip erler düzenlenen törenle yemin etti. 

Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal, subay ve astsubaylarla çeşitli illerden yemin törenini izlemeye gelen çok sayıda asker yakını katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Askeri İnzibat ve Trafik Eğitim Tabur Komutanı Piyade Yarbay Fuat Padurlar, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi'ni tanıtan bir konuşma yaptı. Törene katılanların ayakta selamladığı sancağın yerini almasının ardından 1986/3 tertip bin 30 er yemin etti. Piyade Marşı'nın okunması, askerler adına konuşma yapılması ve yaş kütüğüne plaket çakılması sonrası Tümgeneral Uğur Uzal, eğitimleri sırasında başarı gösteren erlere çeşitli ödüller verdi. 

Törende konuşan Tümgeneral Uğur Uzal, erlerin içtiği andın hayatları boyunca kendilerine yol göstermesini dileyerek, "Milletin gücü, sahip oldukları vatan toprakları üzerinde bireylerin birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasına ve uğrunda canını seve seve verebilecek evlatlarının bulunmasına bağlıdır. Kahraman askerler, bu ocak, kendini aynı gayeye adamış, kalpleri aynı heyecanla çarpan kişilerin toplandığı kutsal ocaktır. Bu ocakta bütün ruhlar temizlenir, geliştirilir, yükseltilir ve yüceltilir. Bu ocakta şan, şeref, haysiyet, namus, vatan, millet ve hürriyet gibi duygular yoğunlaştırılarak bütünleştirilir. Sizler de güzel yurdumuzun eşsiz şehirlerinden Konya'da geçen eğitiminizde birbirinize karşı saygı ve sevgili olmayı, vatan ve milletini düşünmeyi, cesur fakat mütevazı olmayı öğrendiniz" dedi. 

Tümgeneral Uzal, konuşmasında erlere modern Türk ordusuna layık asker olmak için bazı öğütlerde de bulundu. Yemin töreni, ailelerin duygulu anlar yaşadığı geçit töreniyle sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 16:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?