6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konsomatrislerden suç duyurusu

KONSOMATRİSLERDEN SALİM USLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Konya'da referandumdaki tutumlarından dolayı bazı sivil toplum kuruluşları ve dernekleri eleştirirken 'konsomatris' benzetmesi yapan Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu hakkında konsomatrisleri aşağılayıp hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Beraberinde eski bir konsomatris olan Şefkat-Der Konsomatrislerle Dayanışma Komisyonu Başkanı Bahriye Bülbül ile Kayalı Park PTT Şubesi önünde basın açıklaması yapan Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu'yu görevinden istifa etmeye çağırdı. Bir süre önce polis kılığına giren bir grubun müzikholde saçlarından sürükleyerek götürdüğü konsomatris dramının hafızalarda olduğu bir dönemde Salim Uslu'nun yaptığı benzetmenin kabul edilebilir olmadığını kaydeden Bulan, "Salim Uslu'nun

referandumdaki tutumlarından dolayı bazı dernekler ve sivil toplum kuruluşlarını eleştirmek amacıyla bunları konsomatrise benzetmesi, konsomatrisleri aşağılayıp hakaret etmesi, en büyük işçi örgütlerinden birinin başında olması asla kabul edilebilir bir durum değildir. Salim Uslu'yu görevinden istifa ederek konsomatrislerden özür dilemeye çağırıyoruz" dedi.

Suç duyurusunda bulunmak için referandum sürecinin tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Bulan, Salim Uslu'yu bundan sonraki yaşamında konsomatrisler yararına yapılacak hizmetlerde aktif görev almaya çağırdı.

Basın açıklamasının ardından Bulan ve Bülbül, hazırlanan suç duyurusu metnini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırılması için PTT'ye teslim etti.

KONSOMATRİSLERDEN SALİM USLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 13:47:04
Güncelleme :15 Eylül 2010 Çarşamba 18:49:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?