5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya: 2004 Kış Ayakkabı fuarı açıldı...

KTO-Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki fuarın açılışına, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez ve oda başkanlarıyla davetliler katıldı.

 Açılışta bir konuşma yapan Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman, Konya için büyük önem taşıyan ayakkabı sektörünün daha fazla üzerine düşülmesi gerektiğini belirtirken, ekonomideki iyileşmenin ayakkabıcılara fazla yansımadığını ve yeni çıkarılan vergilerle iyice kötü duruma geldiklerini ifade etti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın artık kendilerini kümesteki tavuğa benzetmemesi gerektiğini vurgulayan Uzman, "Artık tavuk yerine konmayalım, çünkü yolunacak tüyümüz kalmadı" şeklinde konuştu.


Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez ise şu anda izlenen politikanın ayakkabı sektöründe sıkıntı oluşturduğunu ifade ederek, tek kurtuluşun ihracat olduğunu belirtti. İhracatın yüzde 33 arttığını ve bunun Türkiye’de bir rekor olduğunu vurgulayan Üzülmez, "İhracattaki bu artış sevindirici ama ithalattaki yüzde 70-80’lere varan artış durumun o kadar da iyi olmadığının göstergesidir. Özellikle tüketim mallarındaki ithalatın, yüzde 110 artması durumun ciddiyetini ortaya koymaktadır. Bu sıkıntıdan kurtulmanın yolu ihtisas gümrükleri oluşturmaktır" şeklinde konuştu.


Vali Vekili İsmail Atasoy da bu tür fuarların sektördeki canlılığın ve kalitenin ortaya konulduğu yerler olduğunu ve böyle fuarların devam etmesi gerektiğini belirtti. Açılışın ardından protokol ve davetliler standları tek tek gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Fuarda yaklaşık 9 ülkeden 152 firma yer alıyor. Ayakkabıdan çantaya, cüzdandan ayakkabı imalat makinelerine kadar yüzlerce ürünün sergilendiği fuar, 8 Ağustos’a kadar açık kalacak.

iha-konya
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 11:25:41
Güncelleme :5 Ağustos 2004 Perşembe 12:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?