5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya: Akrobasi Timi göklerde nefes kesti

Türk Hava Kuvvetleri (THK) Akrobasi Timi Türk Yıldızları, ilk kez 8 uçakla gösteri yaptı.
Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesindeki 134. Filo Komutanlığı’na ait NF-5 A/B tipi yüksek performanslı 12 adet jet uçağından oluşan Türk Yıldızları, halka açık gösteride ilk kez, 8 uçakla 20 ayrı akrotim gösterisi yaptı.

Konya Sivil Havaalanı’nda gerçekleşen gösteri öncesi yerel sanatçılar tarafından konser verildi ve halk oyunları oynandı. Kurulduğu 1992 yılından bu yana, yurtiçi ve yurt dışında icra ettiği hava gösterileri ile Türkiye’nin tanıtımını başarıyla yerine getiren Türk Yıldızları Akrobasi Timi, gösterileri sırasında uzun süre alkışlandı.

İlgiyle izlenen gösterilerden sonra vatandaşlar, uçaklardan inen pilotlara büyük sevgi gösterisinde bulundular. Gösteride, uçaklardan birinde yardımcı pilot olarak görev alan Konya 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Fuat Özakdağ, Konya Valisi Ahmet Kayhan’a uçak maketi hediye etti. Konya Valisi Ahmet Kayhan ise Tuğgeneral Özakdağ ile Türk Yıldızları Akrobasi Tim Komutanı Hv.Plt.Binbaşı Tamer Şireli’ye, çini bir tabak armağan etti. Vali Kayhan, 13 subay ve 5 astsubayın görev yaptığı akrobasi timini tek tek tebrik etti.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Fuat Özakdağ, tören sonunda yaptığı konuşmada, her zaman Türk milletinin emrinde olduklarını hatırlattı. Tuğgeneral Özakdağ, "Bizler konuşmalarımızı gökyüzünde yapıyoruz. Yerde fazla konuşmuyoruz. Gördüğünüz gibi her zaman kanımızla, canımızla Türk milletinin emrindeyiz" dedi.

Türk Yıldızları Akrobasi Tim Komutanı Hv.Plt.Binbaşı Tamer Şireli de, Türk Yıldızları Akrobasi timinin ilk kez 8 uçakla gösteri yaptığını belirterek, "Sekiz uçak bugün dünyada supersonic uçan bir formasyon değil. Dolayısıyla zor, zor olduğu kadar da zevkli. Umarım bizi izleyenler de zevk almıştır" diye konuştu.

KONYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2004 Pazar 17:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?