5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya: Av sezonu kapanıyor

Üçüncü Grup av hayvanlarının avlanma yasağının başlamasıyla birlikte avlanma sezonu da kapanmış olacak.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği yetkilileri, 3167 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun 2. maddesinin 2. fırkasına giren av hayvanlarının, avlanma sürelerine göre üç grupta toplandığını ve her grubun avlanma günlerinin ayrı ayrı belirlendiğini hatırlatarak, "Birinci ve ikinci gruptan sonra, 11 Ekim 2003 tarihinde başlayan üçüncü grup av hayvanlarının da avlanma süresi bugün sona erecek. Yasağın başlamasıyla birlikte avlanma sezonunu kapatmış olacağız" dedi.
Avlanma dönemi 16 Ağustos 2003 tarihinde başlayan birinci grup av hayvanlarının 28 Ocak 2004, yine avlanma dönemi 11 Ekim 2003 tarihinde başlayan ikinci grup av hayvanlarının av sezonunun 11 Ocak 2004 tarihinde son bulduğunu hatırlatan Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği yetkilileri, sona erecek avlanma döneminin ardından sakarmeke, yeşilbaş, bozördek, fiyu, kirik (çamurcun), kaşıkgaga, Macar ördeği, tepeli pakta, kılkuyruk,karabaş patka, elmabaş patka, kadife ördek, karaördek, çıkrıkçın, altıngöz, sakarca, kızkuşu, karatavuk, çulluk, küçük suçulluğu, büyüksuçulluğu ve bekasin avının da yasak kapsamına gireceğini belirtti.
Yetkililer, avlanma sezonunun kapanmasının ardından, sadece Merkez Av Komisyonu kararı uyarınca avlanması her vakit serbest olan türler arasında yeralan kurt, çakal, yabandomuzu, kuyruksüren, saksağan ve karganın avlanabileceğini kaydetti.
A. RIZA ÖNSES - KONYA (İHA)
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2004 Pazartesi 01:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?