5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

konya: hamile kadının hastane çilesi

Konya’da yaşanan olayda, ikiz bebek bekleyen Eda Ildız, sabaha karşı rahatsızlandı. İlk bebeğini düşük nedeniyle kaybeden ve 7 aylık hamile olan Ildız, eşi Alpaslan Ildız tarafından çağrılan 112 Acil Yardım ambulansıyla, ilk olarak Dr. Faruk Sükan Doğumevi’ni götürüldü. Burada, durumunun acil olması ve müdahale için gerekli imkanların bulunmaması nedeniyle kabul edilmeyen Ildız, ambulansla Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi. Burada da kuvöz ünitesinin dolu olduğunu söyleyen hastane görevlileri, erken doğum yapması beklenen kadını kabul edemeyeceklerini belirttiler. Ildız, Başkent Üniversitesi Konya Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden de olumlu yanıt gelmeyince, hastane önünde yaklaşık 2 saat bekledi.

Eşini Ankara’da bir hastaneye götürmesi söylenen Alparslan Ildız, Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kabul edilmeleri için ısrar etti. Olumlu yanıt alamayan Ildız, geçen birkaç saatin ardından sancıları artan eşini bir otomobile bindirerek Ankara’ya yola çıkardı. Bu arada görüntü alınmasını istemeyen Tıp Fakültesi güvenlik görevlileri ile gazeteciler arasında da tartışma çıktı.
Ankara’da Dr. Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Kadın Hastanesi’ne götürülen Ildız, burada hemen yoğun bakıma alındı. Ildız’ın sürekli kontrol altında tutulduğu öğrenildi. Konya İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Konya’daki hastanelerde yaklaşık 60 kuvöz bulunduğunu kaydederek, yapılan doğumların bu rakamın üzerinde olması nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşandığını söylediler.

iha-konya
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 17:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?