5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya: Kamyonculara haciz şoku

Son günlerde Irak’ta yaşanan şoför kaçırma olayları nedeniyle yaşanan sıkıntıları yakından takip ettiklerini belirten Oda Başkanı Bekir Duvarcı, "Türkiye genelinde 600 bin kamyoncu var. Bu kamyoncuların 30 bini Konya’dan, bunun da yüzde 50’si Irak’a gidiyor. Bu rakam sürekli aşağılara iniyor. Bunun en önemli nedeni ise; Irak’ta son aylarda yaşanan şoför kaçırma olayları. Şoförler can güvenlikleri olmadığı için artık Irak’a gitmek istemiyor. Hükümetin bir an önce onlar için tedbir alması lazım" dedi.


Kamyoncuların Irak’a gitmedikleri için işsiz kaldıklarını da kaydeden Duvarcı, işsizlik nedeniyle büyük sıkıntılar yaşandığını, kamyoncuların evlerine ve kamyonlarına haciz geldiğini ve geçim sıkıntısı yaşadıklarını ifade etti. Duvarcı, "Piyasada bir durgunluk var, işsizlik krizi var. Bir kamyoncu 9 farklı vergi ödüyor. Bir de yeni çıkan karayolu taşımacılığı ile ilgili yönetmelik var. Bu yönetmelikte kamyoncuların 1.5 milyar lira vergi ödemesi ve 26 Ağustos tarihine kadar Ankara’da Ulaştırma Bakanlığı’na başvurarak ’KA’ belgesini alması isteniyor. Geçim sıkıntısı, haciz derdi derken şimdi de ödenecek 1.5 milyar lira para çıktı. Bu paranın neden alındığının cevabının verilmesini istiyoruz. Hükümetin acil önlem alması gerekirken, bu şekilde kararlar alması bizi zor durumda bırakıyor" şeklinde konuştu.


Kamyoncuların tonaj tatbikatını istediklerini de vurgulayan Duvarcı, şehirler arasında kantarların bir an evvel faaliyete geçirilmesi gerektiğini, bunun şu ana kadar yapılmamasının da sorun teşkil ettiğini sözlerine ekledi.

iha-konya
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 12:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?